" alt="Café De Waard en De Balie over hun deelname aan de YourChoice Campagne" />
Greendish
maart 29, 2022

Café De Waard en De Balie over hun deelname aan de YourChoice Campagne

Nu Corona op zijn retour is, de maatregelen versoepeld zijn, het zonnetje weer begint te schijnen en de terrassen langzaam vol stromen is dit het perfecte moment om aan de slag te gaan met het verduurzamen en gezonder maken van het menu. Zo denken Nick en Dennis ook, chef van respectievelijk Café de Waard en De Balie, vandaar hun deelname aan het intensieve traject van de YourChoice Campagne in Amsterdam.

Of de voorliefde voor koken nu ontstaan is thuis in de keuken naast oma of door een eerste bijbaantje in een lunchroom, beide heren zien een toekomst in duurzaam en gezond eten. Naast het YourChoice gerecht hebben ze bij De Waard de hoeveelheid kaas in gerechten verminderd en het gewicht van de hamburger teruggeschroefd. Ook De Balie is druk bezig geweest met het verduurzamen van hun kaart, zo worden veel producten nu biologisch ingekocht en is er extra groente toegevoegd aan een aantal gerechten, maar hetgeen waar Dennis het meest trots op is, is het paddenstoelengerecht dat door zowel vegetariërs als vleeseters goed ontvangen wordt!

 

Helaas zijn niet alle veranderingen even makkelijk door te voeren. Zo is het moeilijk alles lokaal te bestellen, als je producten bij de groothandel bestelt kun je niet kiezen of het uit de regio Amsterdam komt, hiervoor moet je zelf opzoek naar verschillende kleine leveranciers uit de omgeving. Ook zijn de heren het met elkaar eens dat de vraag vanuit de consument moet toenemen. Zoals Nick zegt “Wij als bedrijf kunnen laten zien dat gezond en duurzaam eten ook heel lekker kan zijn!”, maar de gast moet er wel voor openstaan.

Heb je ook trek in impact gekregen, stap dan vooral bij een van de heren op het Leidseplein binnen en geniet van een lekker, gezond en duurzaam gerecht! 

Ben je benieuwd wat de impact is van jouw menu? Plan dan direct een 15-min gesprek in zodat we kennis kunnen maken!