PROJECTEN

Samen met verschillende voedselaanbieders heeft Greendish een hoop impact gemaakt. Door middel van onze projecten is het voedselaanbod van meerdere gemeentes, cateraars, hotel-ketens en restaurants verduurzaamd en gezonder geworden. Om een beter beeld te geven van ons werk in de praktijk, hebben we een selectie van de resultaten die we samen met onze klanten hebben behaald uitgelicht. Kijk snel hoe we dit hebben aangepakt bij andere bedrijven. Benieuwd hoe jij impact kan maken? Neem dan contact met ons op!

Nieuwe Nassen-campagne foto van brug Rotterdam met uitzicht

NIEUWE NASSEN-CAMPAGNE START IN ROTTERDAM

De Nieuwe Nassen-campagne in de gemeente Rotterdam gaat van start! Samen met de gemeente gaan we zorgen voor een gezondere voedselomgeving voor de bewoners en bezoekers van Rotterdam. De gemeente Rotterdam serveert samen met acht horecazaken Nieuwe Nassen-gerechten.
Meer lezen
foto van stadhuis Leeuwarden

YOURCHOICE – CAMPAGNE GAAT VAN START IN LEEUWARDEN

De YourChoice-campagne in de gemeente Leeuwarden gaat van start! Samen met de gemeente gaan we zorgen voor een gezondere voedselomgeving voor de bewoners en bezoekers van Leeuwarden. De gemeente Leeuwarden serveert samen met twaalf horecazaken YourChoice gerechten.
Meer lezen
vrouwenhanden met mes en vork aan het eten bij Gelderland van Morgen

VOEDSELAANBOD VERGROENEN MET GELDERLAND VAN MORGEN

Provincie Gelderland wil in 2050 klimaatneutraal zijn en ondersteunt daarom ondernemers in de Horeca, Zorg, Catering en Retail met het programma Gelderland van Morgen. Het programma wordt uitgevoerd door Greendish en meer dan 30 partners. Onze ambitie? Samen gaan we meer dan 10 miljoen borden ‘vergroenen’ en 15 tot 25% minder voedsel verspillen. Dit moet een CO2-reductie opleveren van 30-40%. Maak je bedrijf toekomstbestendig!
Meer lezen

SUCCESFORMULE – JAARBEURS

In april 2021 zijn wij verhuisd naar JIM (Jaarbeurs Innovation Mile), gevestigd op de 6e verdieping van het Beatrixgebouw bij Jaarbeurs. In een inspirerende werkomgeving werken wij aan een duurzamere en gezondere toekomst. Ook de Jaarbeurs wil hier graag aan bijdragen. Daarom tekenden wij op dinsdag 23 november 2021 een strategisch partnerschap waarin wij gaan samenwerken om het voedselaanbod bij de Jaarbeurs te verduurzamen. Wij zijn er trots op dat wij de Jaarbeurs met onze expertise kunnen helpen om de meest duurzame venue van Europa te worden.
Meer lezen

TRANSITIEPROGRAMMA – GEMEENTE NISSEWAARD

De gemeente Nissewaard heeft als doel om de Horeca te verduurzamen. Naast duurzaamheid en gezonde voeding, is voedselverspilling één van de thema’s waar aandacht aan zal worden besteed. Voedselverspilling is een groot probleem in Nederland; jaarlijks wordt er 2 miljard kilo voedsel verspild1. De horeca is verantwoordelijk voor ongeveer 14% van deze verspilling². Het overgrote deel komt door overproductie en bord-waste, maar ook snijverlies en koelkastmanagement leveren een bijdrage. Greendish zal de Gemeente Nissewaard helpen om de voedselverspilling terug te brengen.
Meer lezen

Pilot Eetomgeving Scholen (JOGG)

Overgewicht is een groot probleem onder jongeren, maar liefst 13% van de jongeren heeft al te kampen met overgewicht. Het is belangrijk om dit probleem bij de jongeren aan te pakken, want als je van jongs af aan leert wat een gezond eetpatroon is, neem je dit mee in je verdere leven. Het probleem is aan te pakken door de gehele voedselomgeving van jongeren te veranderen. Daarom maken wij met opdrachtgever JOGG en in samenwerking met het Voedingscentrum, Wageningen Universiteit en de Vrije Universiteit Amsterdam de voedselomgeving van jongeren gezonder.
Meer lezen