PROJECTEN

Samen met verschillende voedselaanbieders heeft Greendish een hoop impact gemaakt. Door middel van onze projecten is het voedselaanbod van meerdere gemeentes, cateraars, hotel-ketens en restaurants verduurzaamd en gezonder geworden. Om een beter beeld te geven van ons werk in de praktijk, hebben we een selectie van de resultaten die we samen met onze klanten hebben behaald uitgelicht. Kijk snel hoe we dit hebben aangepakt bij andere bedrijven. Benieuwd hoe jij impact kan maken? Neem dan contact met ons op!

CATERAAR HUTTEN VERDUURZAAMT HET MENU

Greendish heeft samen met cateraar Hutten zes maanden lang verschillende interventies toegepast in vijf bedrijfsrestaurants. Deze interventies hebben geleid tot een vermindering van de gemiddelde CO2-uitstoot van 2,17 naar 1,5 CO2-equivalent (per kilo per ingekocht product), wat over 6 maanden tijd een besparing van 170.783 kilo CO2 opleverde – vergelijkbaar met de uitstoot van 12 autoritjes rond de aarde! 
Meer lezen

DUURZAME BEDRIJFSRESTAURANTS BIJ GEMEENTE LEIDEN

Samen met DZB, Servicepunt 71 en gemeente Leiden gaan we aan de slag met het verduurzamen van de bedrijfscatering. Wij helpen ze een stuk verder met behulp van nulmetingen en advies. Na deze nulmeting volgt een consult waarin adviezen worden gegeven om de resultaten te verbeteren. Vervolgens gaan de locaties zelfstandig aan de slag met de adviezen en interventies om zo grote stappen te zetten in het verduurzamen van de catering.
Meer lezen

DUURZAMER EN GEZONDER VOEDSELAANBOD RONDOM STATION EDE

Gemeente Ede heeft als doelstelling om inzicht te krijgen in de middelen die nodig zijn om de voedselomgeving in dit gebied gezonder en duurzamer te maken. De twee vragen die centraal staan binnen dit specifieke project, zijn:  Wat hebben horecaondernemers op de Parkweg in Ede nodig om stappen te zetten richting een gezonder en duurzamer aanbod? Moeten we ze inspireren en verleiden of juist inzichtelijk maken hoe duurzaam en gezond hun eigen onderneming is?    Hoe kunnen we horecaondernemers een positieve eerste ervaring geven met voedselduurzaamheid en een gezonder aanbod waardoor ze geïnspireerd raken om er zelfstandig mee door te gaan?   
Meer lezen

TU DELFT EN DE MILIEU-IMPACT VAN HET ETEN OP DE CAMPUS

TU Delft heeft de ambitie om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. Om dit te bereiken, heeft de universiteit haar eigen CO2-uitstoot gedetailleerd in kaart gebracht. Hieruit bleek dat de voedselconsumptie van studenten en medewerkers op de campus het op een-na-grootste aandeel in de uitstoot heeft, na gebruik van gas en elektriciteit. TU Delft heeft Greendish vervolgens gevraagd om de milieu-impact te bepalen van het voedingsaanbod op drie locaties: de Aula, Café X en Bouwkunde. De Aula en Café X serveren een gemengd aanbod van vlees-, vis en vegetarische gerechten. Op de faculteit Bouwkunde is 100% van het aanbod vegetarisch. TU Delft wilde door middel van de milieu-impact metingen inzicht in het verschil in milieu-impact tussen de drie locaties, om als input te gebruiken voor de aanbesteding van 2023. 
Meer lezen

PROVINCIE GELDERLAND EN DE SUCCESFORMULE IN HET BEDRIJFSRESTAURANT VAN HET HUIS DER PROVINCIE

Binnen Provincie Gelderland zijn we vanaf 2020 aan de slag gegaan met de Greendish Succesformule. De Greendish Succesformule is een programma waarin het keukenteam 3 jaar lang ondersteuning, begeleiding, metingen en tools ontvangt om het eten duurzamer en gezonder te maken en de manier van werken te optimaliseren. De Succesformule bestaat uit een aantal stappen waaronder een kick-off, nulmeting, advies, het doorlopen van de Greendish Academy, het aangaan van challenges, het gebruiken van tools, en effectmetingen om de gemaakte impact te meten. Na afloop ontvangt de organisatie het Succesformule certificaat. 
Meer lezen