GEZOND010 – VOOR EEN GEZOND ROTTERDAM

Gezond010 is een organisatie van meerdere partners in de gemeente Rotterdam. Samen zetten zij zich in om ervoor te zorgen dat Rotterdam vitaal en gezond is. Aangezien voorkomen beter is dan genezen, hebben wij in samenwerking met de Gemeente Rotterdam gekeken hoe wij mensen kunnen inspireren om makkelijker verantwoorde keuzes te maken en zo gezonder te leven en te eten. Een belangrijk doel hierbij was dat de medewerkers van de deelnemende organisaties vertrouwen kregen in de verkoop van gezonde producten.

Belangrijkste resultaten

  • In totaal 41 nieuwe gezondere maaltijden op de kaart bij deelnemers;
  • Gezondere producten worden beter gepromoot;
  • 50 medewerkers zijn gemotiveerd en betrokken bij het project;
  • 87% van de deelnemers wil verder met de opgedane kennis.

ZO HEBBEN WE HET GEDAAN

Aan de start van het project werd een nulmeting uitgevoerd bij de 16 deelnemers waaronder Albert Heijn, Diergaarde Blijdorp en de Erasmus Universiteit. Vervolgens deden zij mee aan een experimenteerweek. Tijdens deze week kregen Rotterdammers bijvoorbeeld standaard volkoren producten en extra groente aangeboden. Daarnaast hadden ze meer keuze uit gezonde snacks zoals snackgroente, gezonde repen en verse groenten en fruit smoothies die voldoen aan de schijf van vijf criteria.

Er werd een klantonderzoek gehouden en we keken naar het aanbieden van nieuwe producten en de promotie en verkoop hiervan. Aanvullend werden er workshops verzorgd om de kennis te vergroten.

Voedselaanbod verduurzamen

RESULTATEN

Het project Gezond010 heeft ervoor gezorgd dat meerdere voedselaanbieders in Rotterdam gezondere maaltijden aanbieden en deze beter te promoten naar gasten toe. Daarnaast liet het gasttevredenheidsonderzoek zien dat:

  • Mensen graag gezonde producten hebben;
  • 52% vindt dat er te weinig gezonde producten worden aangeboden;
  • Na het aanbieden van gezondere maaltijden de gasttevredenheid hetzelfde bleef of verbeterde.

In totaal namen er 16 organisaties deel en werden en er 100 medewerkers geïnspireerd. Er zijn 132.000 gezonde producten extra verkocht en 90% blijft deze gezonde producten promoten.

Voedselaanbod verduurzamen

HUIDIG WERK

In dit project gaf meer dan 90% van de deelnemers aan mee te willen doen aan een soortgelijk project. Daarnaast wil 87% van de deelnemers de kennis blijven implementeren en verder ontwikkelen. In overleg met alle deelnemers zijn wij daarom masterclasses opgestart. In Rotterdam is er daarna in samenwerking met de Rabobank ook een project opgezet met jongeren.

Voedselaanbod verduurzamen
132000
Gezonde producten verkocht
100
Geïnspireerde medewerkers
41
Nieuwe gezondere maaltijden
90
Blijft gezond promoten

WIL JE WETEN HOEVEEL IMPACT JIJ KAN MAKEN?

Vraag direct een gratis en vrijblijvend consult aan en leg jouw uitdagingen voor aan één van onze experts.

Boek jouw gratis consult

Ruim 9 jaar ervaring

Multidisciplinair team

Laagdrempelig, snel en concreet resultaat

Wetenschappelijke en persoonlijke aanpak