YOURCHOICE CAMPAGNE IN LEEUWARDEN VOOR DUURZAME EN GEZONDE HORECA

De vraag naar duurzaam en gezond voedsel vanuit de consument neemt zichtbaar toe en hier ligt een kans voor de horecaondernemer om, zonder de huidige gasten tekort te doen, een extra doelgroep aan te trekken. Met dit project hebben Greendish en de gemeente Leeuwarden samen met 12 horecaondernemers gewerkt aan een gezondere voedselomgeving voor bezoeker en bewoner uit alle lagen van de samenleving.

 

Twaalf horecaondernemers werden intensief begeleid in een langetermijnaanpak voor een gezonder en duurzamer aanbod met de YourChoice campagne. De YourChoice campagne heeft de horecaondernemers geholpen om  bezoekers en bewoners duidelijk te maken waar ze terecht kunnen voor gezondere en duurzamere keuzes. Door de toenemende vraag van consumenten naar duurzaam en gezond voedsel is dit hét moment om daar mee aan de slag te gaan!

De YourChoice campagne is een traject waarbij één gerecht van de kaart wordt geoptimaliseerd. De huidige menukaart is gebleven, maar bestaande gerechten werden aangepast aan de hand van de Greendish richtlijnen. Deze duurzame en gezonde keuze werd vervolgens in de etalage gezet. Daarnaast heeft Greendish de horecaondernemers geadviseerd over hoe ze daarbij de marges kunnen behouden of zelfs verbeteren.

 

De YourChoice campagne in de gemeente Leeuwarden

De YourChoice campagne wordt ondersteund met communicatiemateriaal voor de bewoners en gasten van de gemeente Leeuwarden. Het communicatiemateriaal is herkenbaar aan de kenmerkende YourChoice-logo. Het resultaat van de campagne is een onderscheidend voedselaanbod in de gemeente Leeuwarden, dat voldoet aan de groeiende behoefte van bewoners en bezoekers aan gezonde en duurzame maaltijden. Daarmee werd duidelijk dat je óók voor een duurzaam en gezond gerecht in het centrum van Leeuwarden moet zijn!

Yourchoicelogo van Greendish

Resultaten

De campagne is erg effectief geweest. De verkoopcijfers van de YourChoice gerechten zijn namelijk met maar liefst 26% toegenomen ten opzichte van de verkoopcijfers van deze gerechten vóór de campagne. De aanpassingen die in deze gerechten zijn doorgevoerd vallen dus in de smaak, én de YourChoice campagne helpt om deze gezonde gerechten meer te promoten. Op naar een gezonder Leeuwarden!

Quotes van deelnemende restaurants

“Small Steps lead to Big Changes!” – Soups&Salads​

 

“Leuk en leerzaam, zeker ook leuk om meer te weten over je alledaagse producten!”– Brasserie Spiegelaar ​

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met Camil Gastreich van Greendish:

E-mail: camil.gastreich@greendish.com