YOURCHOICE – CAMPAGNE GAAT VAN START IN LEEUWARDEN

De YourChoice campagne in de gemeente Leeuwarden gaat van start! Samen met de gemeente gaan we zorgen voor een gezondere voedselomgeving voor de bewoners en bezoekers van Leeuwarden. De gemeente Leeuwarden serveert samen met twaalf horecazaken YourChoice gerechten.

De YourChoice campagne gaat de horecaondernemers helpen om het voor bezoekers en bewoners zichtbaar te maken waar ze terecht kunnen voor gezondere en duurzamere keuzes. Door de toenemende vraag van consumenten naar duurzaam en gezond voedsel is dit hét moment om daar mee aan de slag te gaan! De gemeente Leeuwarden hoopt hiermee de horecaondernemers te helpen om zo een breder publiek te bereiken zonder de huidige doelgroep tekort te doen. De Gemeente Leeuwarden zal horecaondernemingen ondersteunen bij deze transitie en ervoor zorgen dat de voedselomgeving voor alle lagen van de samenleving gezonder en duurzamer wordt door alle prijsklassen hierbij te betrekken!

We zien dat consumenten steeds meer waarde hechten aan een duurzame en gezonde levensstijl. We willen minder suiker in dranken en gerechten, meer onbewerkt voedsel eten en bereiden, en als het kan regionaal geproduceerd.

De YourChoice campagne in de gemeente Leeuwarden

Twaalf horecaondernemers worden intensief begeleid in een langetermijnaanpak voor een gezonder en duurzamer aanbod met de YourChoice campagne. Hierbij wordt een gezonder én duurzamer gerecht aan de menukaart toegevoegd of wordt er een bestaand gerecht van de kaart geheel aangepast.

De YourChoice campagne wordt ondersteund met communicatiemateriaal voor de bewoners en gasten van de gemeente Leeuwarden. Hert communicatiemateriaal is herkenbaar aan de kenmerkende YourChoice-logo. Het resultaat van de campagne is een onderscheidend voedselaanbod in de gemeente Leeuwarden, dat voldoet aan de groeiende behoefte van bewoners en bezoekers aan gezonde en duurzame maaltijden.

Yourchoicelogo van Greendish

Wat levert het de horecaondernemer op?

  • Communicatie en zichtbaarheid
  • Een economische kans om gezond en duurzaam weer open te gaan en ondersteuning in de transitie
  • Steun om te werken aan een verbetering van de marge (5-10% kostenbesparing) en financiële business case
  • Impact maken die zichtbaar en meetbaar is, waarmee je je kan onderscheiden (10% CO2 reductie)
  • Kennisniveau van je medewerkers verhogen
  • Community en netwerk bouwen met structurele aanpak en impact
  • Een gezonder en duurzamer voedselaanbod dat beter aansluit bij buurtbewoners, bezoekers en toeristen van de toekomst
  • Greendish voert een effectmeting uit;
  • De resultaten worden geanalyseerd en gepresenteerd in het impactrapport.
Logo gemeente Leeuwarden in huisstijl van Greendish

De planning van de YourChoice campagne:

Begeleiding challenge & metingen: mei tot en met juni
Aan de start van de challenge vindt er een wetenschappelijk onderbouwde duurzaamheids- en gezondheidsmeting plaats. Bij deze nulmeting wordt er gekeken naar het voedselaanbod, de hoeveelheid voedsel die verspild wordt en hoe de menukaart is samengesteld. Deze meting geeft direct inzicht in wat er goed gaat en waar de uitdagingen liggen. Na het doorlopen van de Academy vindt er opnieuw een meting plaats om te kijken welke stappen jullie gemaakt hebben.

Kick-off bijeenkomst: maandag 9 mei
Tijdens de Kick-off bijeenkomst wordt er kort stapsgewijs toegelicht over wat de agendapunten zijn.

Looptijd campagne en analyseren & rapporteren
De YourChoice-campagne loopt voor een periode van 2 maanden. Tijdens de looptijd wordt er een analyse impact bijgehouden en wordt er een rapportage gemaakt.

Bekijk hieronder de 12 Leeuwardse ondernemers die meedoen!

Gerecht op bord van Greendish met radijs, champignons en rucola

Netwerkcentrum Leeuwarden: deelnemer YourChoice campagne

Netwerkcentrum Leeuwarden is een van de twaalf horecazaken die aan de YourChoice campagne deelnemen.

De doelstelling van de Stichting Netwerkcentrum Leeuwarden is om vrijwilligers op een laagdrempelige manier een zinvolle daginvulling te bieden. Via de vele activiteiten die door de vrijwilligers worden verricht, kunnen er allerlei gratis en goedkope activiteiten en diensten worden aangeboden aan de inwoners van Leeuwarden.

De activiteiten die het Netwerkcentrum Leeuwarden bieden zijn uiteenlopend: van het koken in de wijk tot aan het geven van computer- en telefooncursussen. Al deze activiteiten komen weer ten goede aan de wijk. Bekijk het hele programma van het Netwerkcentrum Leeuwarden.

Logo van het Netwerkcentrum Leeuwarden in de huisstijl van Greendish

Soups & Salads Foodbar: deelnemer YourChoice campagne

Soups & Salads Foodbar is een van de twaalf horecazaken die aan de YourChoice campagne deelnemen.
Deze gezonde Foodbar is sinds 2021 gevestigd in hart van Leeuwarden. Er was veel vraag naar gezonde gerechten. Daar had deze foodbar de oplossing voor bedacht! In deze one-stop foodbar is er voor ieder wat wils: van soep tot salades en slices tot aan sandwiches en wraps. Foodbar bereiden hun gerechten dagelijks met eerlijke en duurzame ingrediënten.
Dagelijks staan er zes soepen, acht salades en acht brood-slices op het menu. Daarnaast serveren we specials en proeverijen. Bij de Soups & Salads Foodbar wordt er dagelijks nagedacht over het aanbieden van vegetarische-, veganistische-, glutenvrije- en koolhydraatarme gerechten. Ook serveert de Foodbar verantwoord vlees en vis.
Bekijk alle heerlijke gerechten van de Foodbar.
Logo Soups & Salads Foodbar in huisstijl van Greendish

Brasserie Spiegelaar: deelnemer YourChoice campagne

Brasserie Spiegelaar is een van de twaalf horecazaken die aan de YourChoice campagne deelnemen.

In november 2008 werd Brasserie Spiegelaar door ondernemers Wim Spiegelaar en Vincent Posthumus opgericht. Wim en Vincent bundelden hun enthousiasme en liefde voor het koken samen en zo is de familiebrasserie ontstaan.

De brasserie is familie- en kindvriendelijk. Ze denken graag mee! Zo hebben ze zowel boven als beneden een kinderhoek speciaal gemaakt voor kinderen, waar de kinderen hun fantasie op hun beloop kunnen laten gaan in de kinderkeuken. De Spiegelaar verwelkomt collega’s die even de drukke werkdag willen afsluiten en familie of vrienden die even tot elkaar willen komen. In De Spiegelaar vermaakt iedereen zich! Het is dé plek voor heerlijke en verse producten in de lunch, diner of borrel. De High Tea of Lunch met verse koffies en ruime assortiment aan heerlijke gebakjes zijn ook zeker het proberen waard!

Bekijk de uitgebreide kaart van Brasserie Spiegelaar.

Logo Brasserie Spiegelaar in huisstijl van Greendish

Eetcafé Spinoza: deelnemer YourChoice campagne

Spinoza is vernieuwd en is een van de twaalf horecazaken die aan de YourChoice campagne deelnemen.

Eetcafé Spinoza zit al ruim 30 jaar gevestigd op de historische locatie in de binnenstad van Leeuwarden. Er valt veel te ontdekken in dit eetcafé. Vertoeven in de heerlijke binnentuin tot het bewonderen van de oude wijnkelder. Genieten van een theaterdiner tijdens het drinken van een cocktailtje. Spinoza verwelkomt en verrast iedereen! Kwaliteit en gastvrijheid staan bij Spinoza hoog in het vaandel. Ook serveert Spinoza een vegan 3-gangenmenu met bijpassende bieren of wijnen!

Bekijk de menukaart van Spinoza!

Logo Spinoza in de huisstijl van Greendish

Café de Bak: deelnemer YourChoice campagne

Café de Bak, oftewel; de Bajes Streetfood Club is een van de twaalf horecazaken die aan de YourChoice campagne deelnemen.

In de Blokhuispoort zit de Bajes Streetfood Club gevestigd. Op zoek naar een bijzondere plek voor de Vrijmibo, live muziek of een kinderhoekje voor de kinderen. De gerechten op de streetfood-kaart van de Bajes passen perfect op de prachtige eettafels op het terras of in de bajes.

In de Bajes kan er heerlijk ongedwongen met een gezellige sfeer worden gezeten. Ook voor een gezellige borrel of voor het studeren of werken kan er bij de Bajes worden aangesloten! Het menu is geïnspireerd op de Oosters en Aziatisch sferen in combinatie met langzaam gegaarde gerechten van de houtgestookte barbecue. Bij de Bajes worden de All-Day-Menu en de Smokey-Saturday-gerechten gereserveerd. Bekijk op de website van de Bajes Streetfood Club wat het allemaal te bieden heeft!

Logo Bajes Streetfood club in de huisstijl van Greendish

Brownies&downieS: deelnemer YourChoice campagne

Brownies&downieS is een van de twaalf horecazaken die aan de YourChoice campagne deelnemen.

Het is altijd puur genieten bij Brownies&downieS! Het idee van Brownies&downieS ontstond ruim 11 jaar geleden. De bedenker van dit prachtig en nobel idee is afkomstig van Thijs. Thijs liep stage op een school voor speciaal onderwijs. Hij combineerde zijn passie voor de horeca en zijn ervaring op het speciale onderwijs. Zo is Brownies&downieS ontstaan. Uit een puur hart!

De medewerkers van Brownies&downieS zijn puur, oprecht en ontzettend enthousiast. Ook de producten die ze bij Brownies & Downies gebruiken zijn puur. De producten zijn namelijk vers en worden op een ambachtelijke manier bereid en verwerkt in de heerlijke lunchgerechten! Koop brownies via de online shop van Brownies&downieS.

Logo van Bbrowniesanddownies in de huisstijl van Greendish

Pannekoekschip: deelnemer YourChoice campagne

’t Pannekoekschip is een van de twaalf horecazaken die aan de YourChoice campagne deelnemen.

De scheepskoks van het Pannekoekenschip koken vanuit de open kombuis van het schip. De klipper is meer dan 43 meter lang en gaat terug in de tijd.  De plankenvloer, de bakboord als stuurboordzijde oude luiken en karakteristieke patrijspoorten met zicht op het water laat het(Peterpan)kinderhart sneller kloppen!

Het enige wat duidelijk anders is sinds de laatste keer dat het schip voer, is de geur in het schip. Stapten de matrozen vroeger nog regelmatig met scheurbuik van het schip, nu loopt het water bij binnenkomst in de mond (figuurlijk dan hè!) zodra de verleidelijke geur van vers gebakken pannenkoeken de neus binnendringt.

Overheerlijke pannenkoeken worden gebakken op een ambachtelijke manier voor jong en oud. De veelzijdige pannenkoeken bevatten boordevol ingrediënten. Met keuze uit meer dan 120 verschillende pannenkoeken zit er voor iedereen wel wat lekkers bij. De sfeervolle Pannekoekschip is te boeken voor kinderfeestjes en studenten kunnen hier genieten van hun pannenkoek met een fijne studentenkorting.

De Dikke van Dale: deelnemer YourChoice campagne

Grand Café De Dikke van Dale is een van de twaalf horecazaken die aan de YourChoice campagne deelnemen.

Sfeer en heerlijk eten staan bij de Grand Café De Dikke van Dale centraal. Zowel het eten als drankjes worden met zorg bereid bij de Dikke van Dale! Dit café staat in de volksmond ook wel bekend als de ‘De Dikke’.

De medewerkers van de Dikke van Dale besteden veel aandacht aan het eten en drinken. Het wordt met veel liefde en plezier geserveerd. Daarnaast is er ook ruime keuze uit vis, vlees en vegetarische gerechten om elke smaak van de gasten te bedienen. Daar mag op gedronken worden met een gloed glas wijn! De medewerkers van de Dikke van Dale staan altijd open voor het inspireren en helpen bij het maken van een keuze uit de selectie heerlijke wijnen. Ook de chefs bereiden het eten met zorg in de keuken voor. Wekelijks worden er heerlijke weekhappen samengesteld en wisselt de kaart met de 3-gangenmenu maandelijks! Raak verrast bij de Dikke van Dale.

Dikke van Dale logo cafe in huisstijl van Greendish

De vierde Set: deelnemer YourChoice campagne

De 4de Set is een van de twaalf horecazaken die aan de YourChoice campagne deelnemen.

De 4e Set is een sfeervolle tennisclub waar er heerlijk wordt genoten van een hapje en een drankje. De tennisclub beschikt over een ruime en gezellige restaurant. Ook is het mogelijk om bij De 4de Set een bedrijfsuitje of feestje te vieren. Verder is het bij de De 4e Set ook mogelijk om aan te schuiven voor een heerlijke lunch of borrel!

De 4e Set bevindt zich bij Padel & Tennis Club Leeuwarden.

Logo de 4de set in huisstijl van Greendish

Paddy O’Ryan: deelnemer YourChoice campagne

Paddy O’Ryan is een van de twaalf horecazaken die aan de YourChoice campagne deelnemen.

In de Ierse pub Paddy O’Ryan in Leeuwarden worden er huisgemaakte gerechten gemaakt: van een Engels of Iers ontbijt tot aan een stevige maaltijd. De Ierse pub gebruikt uitsluitend streek- en lokale producten en dranken. Van het drinken van wisselbieren of een echte Guinness!
Ontspan en geniet in de geest van Ierland en de Ieren bij Paddy O’Ryan!

In de Brouwerij: deelnemer YourChoice campagne

In de Brouwerij is een van de twaalf horecazaken die aan de YourChoice campagne deelnemen.

Een café, een brouwerij en rollen naar het (hotel)bed, allemaal onder het het dak van In de Brouwerij! Onderdompelt raken in de wereld van bier. In de Brouwerij neemt zijn gasten mee terug in de tijd. Leer en zie hoe bier vroeger werd gebrouwen en hoe bier tegenwoordig wordt gebrouwen. Drink en geniet van de meest heerlijke gerechten tussen de vaten met bier! De plek waar brouwketels en prachtige plafonds samenkomen.

Een dagje Leeuwarden begint bij het inchecken in het boutique hotel van In de Brouwerij, gevolgd door het dineren In de Brouwerij.

Raak ondergedompeld In de Brouwerij!

In de Brouwerij logo in de huisstijl van Greendish

Wil je weten hoeveel impact jij kunt maken?

Boek nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Plan een afspraak met Yumi Overbeeke, projectleider Horeca en Retail of met Nikki van Kuijk, projectleider Zorg en Catering.