PURMEREND MAAKT ZICH KLAAR VOOR DUURZAAM

De YourChoice campagne in de gemeente Purmerend gaat van start! In samenwerking met Spurd gaan wij een link zoeken tussen alle initiatieven die er zijn op het gebied van duurzaamheid. In opdracht van de gemeente Purmerend gaan we het niet duurzame voedselaanbod aanpakken. 

Met het project willen we bezoekers en inwoners laten zien dat duurzaam eten heel lekker kan zijn. De YourChoice campagne biedt een concreet plan om de doelen van een duurzamere voedselomgeving te behalen. Samen met de gemeente zullen wij draagvlak creëren voor de horecaondernemers in Purmerend.

‘’Wanneer de duurzame keuze de aantrekkelijke keuze is, is de kans ook veel groter dat de consument hiervoor kiest.’’

Het realiseren van een duurzame verandering

Met de YourChoice campagne proberen we de duurzame keuze, de voor de hand liggende keuze te maken. Samen met de gemeente zetten we stappen door ondernemers te begeleiden naar een duurzamer voedselaanbod. Naast dat we advies geven over de verduurzaming van de gerechten verhogen we ook het kennisniveau de horecaondernemers en hun werknemers.

We gaan persoonlijk in gesprek met de horecaondernemers in Purmerend en zullen praktische handvatten bieden om hun gerechten te verduurzamen. Het realiseren van een duurzame verandering is erg belangrijk. Wanneer de duurzame keuze de aantrekkelijke keuze is, is de kans ook veel groter dat de consument hiervoor kiest.

Yourchoicelogo van Greendish

Onze voedselomgeving is bepalend

Als consument maken we ongeveer 200 voedselkeuzes per dag. 95% van de keuzes zijn onbewust. Deze 95% wordt bepaald door het eten wat bijvoorbeeld in je keukenlade ligt. Maar ook andere variabelen, zoals het voedselaanbod op je werk of het benzinestation waar je regelmatig tankt, zijn van invloed. De voedselomgeving is zeer bepalend voor wat de mens eet en drinkt. Daarom moet deze omgeving zo worden ingericht dat de consument wordt verleid om te kiezen voor duurzaam. Momenteel doen er 7 horecaondernemingen mee. Elke onderneming wordt hieronder beschreven.

Gerecht op bord van Greendish met radijs, champignons en rucola

Spijkerman Eten & Drinken

Spijkerman Eten & Drinken staat al jaren bekend om de gastvrijheid voor jong & oud. Spijkerman Eten & Drinken is gevestigd aan het Noord-Hollands kanaal bij de sluis in Purmerend. Een unieke locatie in het centrum met een terras aan het water.

Verkrijg een sfeerimpressie van Spijkerman Eten & Drinken.

Jo&Co

Eetcafé Jo&Co is gevestigd op de Koemarkt in Purmerend. Marco, Jeroen en hun medewerkers ontvangen je met open armen in deze Franse Bistro. Bij Jo&Co draait het om gezelligheid, een goede sfeer en natuurlijk gewoon lekker eten.

De menukaart is geïnspireerd op de Franse keuken. Jo&Co verrast graag met bijzondere en seizoensgebonden gerechten.

Meer te weten komen? Bezoek de website van Eetcafé Jo&Co.

Brownies & DownieS

Het is altijd puur genieten bij Brownies&downieS! Het idee van Brownies&downieS ontstond ruim 11 jaar geleden. De bedenker van dit prachtig en nobel idee is afkomstig van Thijs. Thijs liep stage op een school voor speciaal onderwijs. Hij combineerde zijn passie voor de horeca en zijn ervaring op het speciale onderwijs. Zo is Brownies&downieS ontstaan. Uit een puur hart!

De medewerkers van Brownies&downieS zijn puur, oprecht en ontzettend enthousiast. Ook de producten die ze bij Brownies & Downies gebruiken zijn puur. De producten zijn namelijk vers en worden op een ambachtelijke manier bereid en verwerkt in de heerlijke lunchgerechten! Koop brownies via de online shop van Brownies&downieS.

Grand Café Heel Europa

Grand Café Heel Europa is gevestigd in de plint van appartementencomplex ‘Heel Europa’ in de wijk Weidevenne. Mensen met een licht verstandelijke beperking wordt hier een leerwerkplek aangeboden. Het café bestaat uit een restaurantgedeelte met serre en een ruim terras in de binnentuin. Hier kan worden genoten van een heerlijke kop koffie van eerlijke koffiebonen, een lekkere lunch of een gezellig diner.

BRASA Bar & Kitchen

BRASA Bar & Kitchen is gevestigd aan het mooiste horecaplein van Noord-Holland, de Koemarkt. BRASA is gesitueerd in een sfeervol pand op een prachtige locatie in het centrum. Uitzonderlijk is het mooie verwarmde, overdekte terras dat in 2021 tot de titel ‘beste terras van Nederland’ is gekroond.

Dé ideale plek, zowel binnen als op het terras, voor een lekkere kop koffie met ontbijt, uitgebreide lunch of een heerlijk diner.

Bekijk het menu van BRASA Bar & Kitchen.

 

 

Rozemeijer

Een nieuw familiebedrijf in de binnenstad van Purmerend. Het ‘huiskamergevoel’ is een belangrijke drijfveer voor Rozemeijer. Het is een plek om samen te komen, eventueel een spelletje te spelen, te genieten van lekker eten en drinken en van elkaar. Met hart voor de zaak, passie voor het vak en de liefde voor de gasten belooft Rozemeijer dat jij na een bezoek aan de huiskamer zeker nog eens terug wilt komen.

Bekijk hier het huiskamergevoel van Rozemeijer.

Eetcafé De Andere Oever

De Andere Oever te Purmerend is een bijzondere eetgelegenheid. Hier werken mensen met een arbeidsbeperking. Het sfeervolle restaurant bestaat sinds 2010 en is onderdeel van Odion. Odion is een zorginstelling voor mensen met een beperking in de regio Waterland, Kennemerland en Zaanstreek. 

Meer te weten komen? Bezoek de website van Eetcafé De Andere Oever en bekijk het menu 

de Andere Oever te Purmerend is een bijzonder eetgelegenheid. Hier werken mensen met een arbeidsbeperking. Het sfeervolle restaurant bestaat sinds 2010 en is onderdeel van Odion.

Bij moeders

In deze uitgebreide levensmiddelenzaak kun je terecht voor eerlijk, maar vooral ook lekker eten! Drijvende kracht achter Bij Moeders is Nancy Bakker. In het fraaie monumentale pand De Kosterij creëert zij midden in de Beemster gemeenschap een plek waar iedereen zich welkom voelt en terecht kan voor eerlijk eten. 

Bij Moeders ligt de focus op een gezonde mix tussen biologische en boerenlogische producten: eerlijk en lekker eten, afkomstig uit de eigen regio.   

Meer weten? Bezoek de website van Bij Moeders  

Bij Moeders ligt de focus op een gezonde mix tussen biologische en boerenlogische producten: eerlijk en lekker eten, afkomstig uit de eigen regio.

Gemeente Purmerend

Deze YourChoice campagne is in samenwerking met gemeente Purmerend.

 

Wil je weten hoeveel impact jij kunt maken?

Wil je meer informatie over hoeveel impact jij kunt maken? Via onderstaande knop kan je mailen met Arzien. Zij staat je graag te woord voor alle vragen en/of opmerkingen.

Stuur een mail naar Arzien