DUURZAAM EN GEZOND ETEN BIJ DE JAARBEURS

 

In april 2021 zijn wij van kantoorruimte verhuisd naar JIM (Jaarbeurs Innovation Mile), gevestigd op de 6e verdieping van het Beatrixgebouw bij Jaarbeurs. In een inspirerende werkomgeving werken wij aan een duurzamere en gezondere toekomst. Ook de Jaarbeurs wil hier graag aan bijdragen. Daarom tekenden wij op dinsdag 23 november 2021 een strategisch partnerschap waarin wij gaan samenwerken om het voedselaanbod bij de Jaarbeurs te verduurzamen. Wij zijn er trots op dat wij de Jaarbeurs met onze expertise kunnen helpen om de meest duurzame venue van Europa te worden.

De Jaarbeurs is altijd op zoek naar partnerships (en daarmee expertise) om haar ambitie om de meest duurzame venue van Europa te worden te realiseren. Met het inschakelen van onze hulp haalt de Jaarbeurs expertise in huis die zij zelf niet heeft en kunnen wij een verschil maken in het food-aanbod van de restaurants en events van de locatie. Om dit te realiseren geven we advies over het assortiment van de restaurants en daarnaast op de foodconcepten van een aantal events die zullen plaatsvinden in de Jaarbeurs. Naast het optimaliseren van inkoop en menu, zullen wij ook meten hoeveel voedsel er wordt weggegooid om efficiëntere keuzes te maken en voedselverspilling tegen te gaan. Daarbij doorlopen de keukenteams van de evenementen locatie onze Greendish Academy en begeleiden wij ze in het aanpassen van het horeca assortiment tijdens grote beurzen en events.

Doel

Jaarbeurs wil het meest duurzame congres centrum, beurs-, en evenementenlocatie van Europa worden. Jaarbeurs wil koploper zijn en zich onderscheiden met een duurzaam en gezond voedselaanbod. Met onze hulp kan Jaarbeurs een nóg beter en verantwoorder food-aanbod in de restaurants en tijdens events aanbieden. Daar komt bij dat de Jaarbeurs zelf ook haar kennis vergroot door het meten en monitoren van de effecten van de veranderingen.

Aanpak

Als eerste gaan we aan de slag met Restaurant Pleyn. Restaurant Pleyn is gevestigd in de Jaarbeurs en moet het showcase-restaurant worden voor duurzaam en gezond eten.

In de voorbereiding is een medewerkersvragenlijst ingevuld, en een inkoop- en menucheck gedaan van de top 5 meest verkochte gerechten. Dit bepaalt de 0-meting. Aan de hand hiervan gaat het team van Pleyn aan de slag om verbeteringen door te voeren op de menukaart van het restaurant.

Daarnaast zal het team online modules van de Greendish Academy volgen op het gebied van promotie en voedselverspilling. Door deze kennis en doelen in de praktijk toe te passen, gaan ze aan de slag om daadwerkelijk impact te maken en bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Jaarbeurs.

Duurzaamheidsdoelstellingen Jaarbeurs

Duurzaamheid is een van de strategische pijlers van Jaarbeurs. Er wordt verantwoordelijkheid genomen om bij te dragen aan een betere wereld, voor onze kinderen en de kinderen van onze kinderen. Binnen deze pijler heeft zij thema’s waar zij zich vol voor inzet. Voor de evenementenlocatie is niet alleen het onderdeel ‘food’ (horeca) belangrijk, maar ook de andere onderdelen: zero waste, vervoer en mobiliteit, innovatie en diversiteit en vitaliteit.

Meer informatie over de ambitie en proofpoints van Jaarbeurs vind je hier.

Tijdsplanning

Op 14 februari 2022 heeft de kick-off plaatsgevonden bij restaurant Pleyn. Tijdens de kick-off bijeenkomst is het team (keuken en bediening) aan de slag gegaan met het bepalen van de doelen voor het komende jaar.  Aan het eind van jaar 1 zullen de resultaten worden gepresenteerd.

De komende twee jaar zullen we werken aan het gezonder en duurzamer maken van het voedselaanbod in de Jaarbeurs. De intentie is om onze samenwerking verder door te zetten en uit te breiden naar andere horecagelegenheden binnen de evenementenlocatie. Wij kijken uit naar een mooie langdurige samenwerking waarin we samen proberen zoveel mogelijk impact te realiseren.

groen gezond

“Deze samenwerking ligt volledig in lijn met onze strategie: De meest duurzame congres- en eventlocatie van Europa worden. Samen met onze partners zoeken we binnen elk bedrijfsonderdeel naar de meest slimme en duurzame oplossingen. Voor onze horeca ambitie past Greendish hier uitstekend bij. Nu kunnen onze bezoekers, organisatoren en collega’s hier ook smakelijk van meegenieten”Chief Sustainability Officer Marloes van den Berg.

 


Voor meer informatie rondom onze samenwerking kun je kijken op deze pagina of neem contact op met Yumi van Greendish via:

E-mail: yumi@greendish.com

Telefoon: 06-83144722