Gemeenten en Gelderland van Morgen

Wil jouw gemeente zich graag profileren als duurzame gemeente? Wil jouw gemeente werken aan een diverser horeca-aanbod? Wil jouw gemeente horecaondernemers een steuntje in de rug geven om toekomstbestendig te ondernemen? En/of wil jouw gemeente aan de slag met de circulaire economie? Met behulp van Restaurants van Morgen (onderdeel van Gelderland van Morgen) kan dit allemaal! Dit is een project van Provincie Gelderland om onder andere de horeca in de provincie verder te helpen verduurzamen.

Naast het feit dat horecaondernemers kennis en ervaring verbreden, maakt Greendish ook nog eens inzichtelijk hoeveel CO2 uitstoot er aan het eind van het project daadwerkelijk is verlaagd. De lokale horecaondernemers dragen direct bij aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van jouw gemeente. Zie hier de resultaten van deelnemer Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal!

Verschillende gemeenten zijn reeds onderdeel geworden van Restaurants van Morgen. Zij zorgen ervoor dat er binnen het provinciale project een extra loep op hun regio wordt gelegd en ondernemers extra worden gestimuleerd om mee te doen. Een onderdeel hiervan is dat deze gemeenten een bijdrage doen om de deelnamekosten van deelnemers te verlagen. We zien dat dit enorm helpt om de horeca een steuntje in de rug te geven.

 

Hieronder zie je waar de huidige deelnemers gevestigd zijn. Doe ook mee en zet jouw gemeente duurzaam op de kaart!

Hier zijn meerdere manieren voor. Greendish denkt graag met je mee! Neem contact op met Zoë via zoe.verdaasdonk@greendish.com of 06-83967134.

 

Gemeenten Druten en Wijchen zorgen samen voor toekomstbestendige horeca

Gemeenten Druten en Wijchen helpen horecaondernemers in hun gemeenten om verder te verduurzamen. Er worden meerdere opties aangeboden waarbij de ondernemers zelf kunnen kiezen waar ze mee aan de slag gaan. Er was meteen groot enthousiasme om aan de slag te gaan met Restaurants van Morgen en een aantal toonaangevende restaurants zijn reeds gestart!

 

Wethouder Nick Derks: ”Samen met de provincie Gelderland werken wij er hard aan om onze klimaatdoelen te bereiken en onze ondernemers hierbij te helpen. Een van de programma’s die we hiervoor inzetten is Restaurants van Morgen.”

 

Marie-José Dilweg, Adviseur Economie en Accountmanager bedrijven bij werkorganisatie Druten en Wijchen:Gemeenten Druten en Wijchen hechten veel waarde aan verduurzaming. Wij geloven erin nauw samen te werken met ondernemers. We vinden het ook belangrijk om sámen te verduurzamen. En als wij als gemeente dan met een steuntje in de rug de ondernemers kunnen helpen, dan doen wij dat graag. Door op een duurzame manier verspilling tegen te gaan en op je menukaart meer plantaardig voedsel aan te bieden en slimmer in te richten, kan je al flinke stappen zetten in de CO2 reductie. Bovendien kunnen ondernemers duurzaam hun marges verbeteren. We nodigen daarom horecaondernemers uit om mee te doen.”

 

Horecaondernemer Kees de Louw van Thuis bij Fien: “We kregen het aanbod vanuit de provincie Gelderland en de gemeente Wijchen om deel te nemen aan dit project en als team werken we graag aan het verminderen van voedselverspilling en een duurzame kaart”.

 

 

Gemeente Arnhem biedt horecaondernemers een duurzame kans

Bij gemeente Arnhem vinden ze voedselverspilling een belangrijk thema. Daarom geven ze 10 horecaondernemers in de gemeente de kans om met een extra korting gefinancierd door de gemeente deel te nemen aan Gelderland van Morgen. Op deze manier stimuleren ze de lokale ondernemers om óók met duurzaamheid aan de slag te gaan, en zo bij te dragen aan het halen van de gemeentelijke duurzaamheidsdoelstellingen!

 

Horecaondernemer Lammert de Vries van Landgoed Groot Warnsborn: “Gelderland van Morgen begint Vandaag!”

 

 

Gemeente Berg en Dal 

Gemeente Berg en Dal helpt horecaondernemers in de gemeente om verder te verduurzamen op een vergelijkbare manier als Druten en Wijchen dat doen. Er worden meerdere opties aangeboden waarbij de ondernemers zelf kunnen kiezen waar ze mee aan de slag gaan. Gezamenlijk zijn er materialen ontwikkeld om ondernemers op het project te attenderen en hen te enthousiasmeren.

Samen met lokale bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzaamheid zijn er actiekaarten ontwikkeld waar ondernemers in de regio mee aan de slag kunnen. Onder de noemer “Berg en Dal vandaag aan de slag voor morgen” is de gemeente zelf al een erg mooi initiatief gestart. Wij helpen de gemeente en haar ondernemers uiteraard graag op het gebied van het verduurzamen van de menu’s en het reduceren van voedselverspilling!

 

 

Hoe kan jouw gemeente hier ook op meeliften?

Hier zijn meerdere manieren voor. Greendish denkt graag met je mee! Neem contact op met Zoë via zoe.verdaasdonk@greendish.com of 06-83967134.