" alt="Meet the team: Camil" />
Kars
oktober 21, 2021

Meet the team: Camil

Ons Greendish-team bestaat uit gepassioneerde werknemers met een passie voor duurzaamheid en gezondheid. In deze rubriek stellen wij ze graag aan u voor! Deze week is het de beurt aan onze productontwikkeling trainee Camil Gastreich! Ze vertelt onder andere over hoe ze bij Greendish terecht is gekomen, wat ze doet om duurzaam en gezond te leven en vertelt het advies dat haar moeder haar gaf. Veel leesplezier!

Camil, jij bent onze productontwikkeling trainee. Wat houdt dat precies in en waar houd jij je mee bezig in deze functie?

Dat is een goede vraag, ik houd me met heel veel verschillende dingen bezig. Zo verricht ik onderhoud aan onze bestaande producten en zit ik elke maandag het tactisch overleg voor. Maar ik ben nu het grootste gedeelte bezig met mijn eigen project waarin ik verschillende pakketten van onze producten uitwerk en onderzoek in hoeverre deze aansluiten bij de wensen van onze doelgroep.

Wat heb je hiervoor voor werk gedaan?

Ik werk al sinds mijn 15e in de boerderijwinkel van een Biodynamische boerderij in het centrum van Eindhoven waar ik de eigen kaas, vlees en groenten van het land verkoop.

Hoe ziet je gemiddelde dag bij Greendish eruit?

Ik begin elke ochtend met yoga en zeker als ik thuiswerk is dit echt een must. In het verleden ging ik wel vaker van bed naar bureau, maar ik merkte dat ik dan de hele dag achter de feiten aan bleef lopen. Hiernaast heb ik ook het grote voordeel dat als ik naar kantoor ga, het voor mij maar een kwartiertje lopen is. Zo begin ik de dag altijd lekker fris en in de ochtend begin ik dan ook meestal met de nadenk taken die ik heb liggen. Aan het einde van de dag pak ik dan taken op die ik ook met mindere concentratie gedaan krijg, zoals deze blog schrijven (:

Hoe ben je bij Greendish terecht gekomen en waarom zijn duurzaamheid en gezondheid belangrijk voor jou?

Voor mijn studie Voeding en Gezondheid was ik op zoek naar een stage waarin zowel gezonde voeding als duurzaamheid aan bod komen omdat deze naar mijn mening inherent aan elkaar gelinkt zijn, maar dit toch vaak los behandeld wordt. Hiernaast wilde ik in een stage waarin ik met één been in de academische wereld kon blijven staan, maar ook kon verkennen hoe het er in de echte wereld aan toegaat. Toen ik een nieuw bestuursgenootje van de Slow Food Youth Network Wageningen groep hoorde vertellen over haar stage bij Greendish dacht ik meteen: Hier moet ik meer van weten. Ik ben meteen naar de website gegaan en de dag erna heb ik mijn brief verzonden.

Hoe zou jij iemand overtuigen om bij Greendish te komen werken?

Ben jij gepassioneerd over voeding en wil jij graag echt bijdragen aan een duurzamere wereld? Dan is overtuiging eigenlijk niet nodig, want dat is precies wat wij doen! Mocht je nog niet overtuigd zijn dan heeft Greendish een heel klein (en leuk) team waardoor je iedereen goed kent en je meteen onderdeel wordt van het team. Hiernaast krijg je veel verantwoordelijkheid en doe je werk wat echt impact maakt.

Heb je dromen die je nog wilt waarmaken?

Toen ik in Zuid-Amerika aan het reizen was at ik tijdens de lunch altijd een ‘menu del día’ en dit in vond dit zo’n goed concept dat ik niet snap waarom dit in Nederland nog niet beschikbaar is. Iedereen koos namelijk voor dit menu bestaande uit drie gangen heel eenvoudig maar goed eten met een glas zelfgemaakte limonade. Bomvol groente, goed vullend en voor een kleine prijs. Het lijkt mij superleuk om later een lunchroom met dit concept te openen: je eet gewoon wat de pot schaft maar met de garantie dat het goed, eerlijk, gezond en duurzaam is.

Als je voor de rest van je leven nog maar 1 gerecht zou mogen eten, wat zou dat zijn?

Poeh, lastige vraag hoor. Maar als ik 1 gerecht zou moeten kiezen kies ik toch voor hoofdgerecht (knipoog).

Wat is je favoriete restaurant?

Ik denk niet dat ik echt een favoriet restaurant heb. Wij gingen vroeger vaker naar Iris in Eindhoven waar je heerlijk vegetarisch kon eten en ik was groot fan van Instock Utrecht voordat deze zijn deuren sloot. Ook Soek Damascus in Wageningen is echt een aanrader!

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik vind het heerlijk om na de lange dag terug te trekken op de bank met een goed boek, een podcast of mijn haakwerkje en lekker te ‘unwinden’, maar je kunt mij net zo blij maken met een tochtje op de racefiets of een borrel of etentje met vrienden.

Wat doe je naast Greendish om duurzaam en gezond te leven?

Ik probeer eigenlijk zoveel mogelijk kleine dingetjes te doen omdat ik denk dat elk stapje kan helpen hoe klein dan ook. Ik eet bijvoorbeeld geen vlees en heb altijd mijn eigen koffiemok mee, maar probeer ik ook vaak te lunchen met een goed gevulde groentesoep en zorg ik dat ik al mijn restjes gebruik.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Mijn moeder gaf altijd een voorbeeld dat ik nog steeds toe probeer te passen. Het gaat als volgt: er gaat een schaal koekjes rond met allemaal verschillende groottes. Ikzelf ben altijd geneigd om niet voor het grootste koekje te gaan en deze te laten liggen voor iemand anders, ook al had ik ook graag het grootste koekje gehad. Als ik echter wel voor het grootste koekje was gegaan, had degene na mij ook weer het grootste koekje op de schaal kunnen kiezen, en degene na hem weer. Zo zie je maar dat als je jezelf wegcijfert omdat je ervan uitgaat dat de ander ergens meer recht op heeft of ergens beter in is, je hier eigenlijk alleen jezelf mee hebt. De ander weet namelijk vaak niet eens wat jij hiervoor hebt moeten inleveren.

 

Als je één tip mag geven om gezonder en duurzamer te leven is dat …

Alle kleine stapjes helpen, dus begin gewoon. Een kleine aanpassing heb je zo gedaan en voor je het weet, weet je niet beter en ben je klaar voor de volgende verandering!