" alt="Meet the team: Yumi, Nikki en Lennard" />
Kars
februari 22, 2022

Meet the team: Yumi, Nikki en Lennard

 

Per 1 januari 2022 zijn Yumi Overbeeke en Lennard de Haan bij ons gestart. Yumi gaat aan de slag als Impact Coach en Lennard zal beginnen als Impact Scout. Eerder hebben wij Nikki van Kuijk al mogen verwelkomen als Impact Coach. Wat verwachten deze drie nieuwe aanwinsten van hun functie en waar kijken ze het meeste naar uit? Ze stellen zich voor aan de hand van een aantal vragen…

 

Yumi Overbeeke

 

Hoe ben je bij Greendish terecht gekomen?

Greendish kende ik via mijn vorige job bij KHN (Koninklijke Horeca Nederland). Ik had gelezen over een aantal projecten in de gemeenten Amsterdam en Almere en zat in regio Brabant in de werkgroep Duurzaamheid. Uiteindelijk ben ik via Lieke, één van de Impact Coaches, bij Greendish terecht gekomen. Zij kent mij al wat langer en weet van mijn interesse/passie voor alles wat met duurzaamheid/food(waste) te maken heeft. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik ben blij dat ik sinds begin januari deel uitmaak van dit team!

Wat is je eerste indruk?

De eerste indruk is heel goed. Het is een mooie club met fijne collega’s, met heel veel kennis, ervaring en een enorme gedrevenheid. Dat maakt dat ik hier goed op mijn plek ben. Wat ik ook enorm leuk vond was dat ik voor de feestdagen al werd verrast met een lekkere fles bubbels en welkomst kaartje!

Wat zijn je persoonlijke doelen?

De eerste focus is het zo snel mogelijk eigen maken van alle materie om de projecten zo goed mogelijk te volbrengen en om kennis en ervaring op te doen binnen Greendish om zo verder opdrachtgevers te inspireren. Daarnaast de ‘lessons learnt’ over o.a. voedselverspilling meenemen om het thuisfront verder te inspireren.

Wanneer is het voor jou geslaagd?

Als onze opdrachtgevers (meer dan) tevreden terugkijken op onze afgeronde projecten en uitkijken naar een volgende samenwerking met Greendish of ons aanbevelen bij hun collega’s. Voor mij persoonlijk wanneer ik steeds weer meer kennis en ervaring mee kan nemen naar een volgend project.

 

Lennard de Haan

 

Hoe ben je bij Greendish terecht gekomen?

Tijdens de eerste lockdown werkte ik nog in de keuken van het Vuurtoreneiland. In dit restaurant waren wij altijd al bezig met duurzaamheid, maar in de tijd zonder gasten zijn wij zelf aan de slag gegaan met een check van ons menu en het ontwikkelen van een plan om de komende jaren te verduurzamen. Van het doen van deze onderzoeken heb ik veel geleerd, niet alleen over duurzaamheid maar ook dat ik er mijn werk van wil maken!

Wat is je eerste indruk?

Ik vind het supertof om bij Greendish bezig te zijn. Als chef kon ik dan wel heel goed bezig zijn in het restaurant, maar aan het grote plaatje draagt dat niet veel bij. Impact maken is bij Greendish het doel waar we met zijn allen mee bezig zijn, en dat motiveert enorm. Verder is het wel even wennen op kantoor, dat is een hele andere bedrijfscultuur dan in de keuken. Toch valt de overstap mij eigenlijk best mee.

Wat zijn je persoonlijke doelen?

Ik ga mij vooral bezighouden met het werven van deelnemers aan onze campagnes. Omdat ik zelf uit de Horeca-wereld kom denk ik dat goed met ondernemers en chefs kan praten, en dat wil ik graag laten zien bij Greendish. Zo veel mogelijk voedselaanbieders overhalen om groener te werken is dus mijn doel!

Wanneer is het voor jou geslaagd?

Van het weekend heb ik mij verdiept in de Greendish 2050 Guidelines. Als al onze deelnemers een stap richting die doelen weten te zetten komen we een heel eind!

 

Nikki van Kuijk

 

Hoe ben je bij Greendish terecht gekomen?

Ik werkte al in de sector aan het verduurzamen en gezonder maken van onze voedselomgeving. Via een gezamenlijk project werkte ik samen met Arzien en leerde ik Greendish kennen. Ik was op zoek naar een vaste baan én naar een bedrijf met een team, kantoor en sociale activiteiten. Tijdens corona werkte ik veel alleen en thuis, en ik wilde graag weer in een team werken. Sinds januari 2022 werk ik nu 3 dagen in de week bij Greendish.

Wat is je eerste indruk?

Hele goede sfeer, korte lijnen, veel pro activiteit en gezellige collega’s! Bij Greendish is het meer ‘hands-on’ en direct impact maken én meten in vergelijking met waar ik voorheen werkte; waar de focus meer op visie en strategie lag. Dat element, het direct impact maken met een goed team, is wat mij ook aantrekt bij Greendish en in mijn functie.

Wat zijn je persoonlijke doelen?

Mijn persoonlijke doel is om veel energie uit mijn werk bij Greendish te gaan halen o.a. door goed contact met stakeholders, leuke projecten, veel impact maken en gezelligheid met collega’s!

Wanneer is het voor jou geslaagd?

Wanneer bovenstaand doel is bereikt en mijn werk bij Greendish mij energie (en het milieu CO2) gaat opleveren. Daarnaast vindt ik een goede balans tussen werk en privé belangrijk en is het geslaagd als ik hierin een goede balans heb gevonden.

 

Lijkt het jou ook tof om bij Greendish te werken?

Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina en misschien staat er wel iets voor je tussen!