Onderzoeken

Voor ons is het belangrijk dat het werk wat wij doen onderbouwd is op basis van wetenschap. Daarom voeren wij regelmatig zelfstandig of in samenwerking met partners wetenschappelijk onderzoek uit. Om een beter beeld te geven van hoe wij tijdens zo’n onderzoek te werk gaan, hebben we een selectie gemaakt van eerder verricht werk. Interesse om samen met ons een onderzoek uit te voeren? Neem dan contact met ons op! 

greendish marktonderzoek

Greendish Marktpeiling onder voedselaanbieders

Duurzaam en gezond voedsel beschikbaar te maken voor iedereen, dat is onze missie. Wij richten ons hierbij met name op de voedselomgeving en horeca/catering. We ontwikkelen praktische tools die daarbij kunnen helpen. Deze peiling hebben we uitgevoerd om erachter te komen wat er op dit moment speelt in de markt; wat zijn de behoeftes onder voedselaanbieders op het gebied van duurzame en gezonde voeding?
Meer lezen
Green Deal Duurzame Catering

Green Deal Catering Overheidslocaties

Het ministerie van LNV heeft het initiatief genomen om de aanbestedingscriteria voor de rijkscatering aan te passen om het aanbod gezond en duurzaam te maken. Daarom heeft in juni t/m augustus bij vijf locaties van diverse ministeries en acht provincies een nulmeting plaatsgevonden. In deze factsheet worden de belangrijkste resultaten weergeven. Op basis van de resultaten worden doelen geformuleerd voor de Green Deal Duurzame Catering.
Meer lezen
Sustainable menu engineering

Sustainable Menu Engineering

Greendish onderzocht in samenwerking met de Wageningen University and Research en het Louis Bolk instituut wat voor invloed meer groente en minder vlees op het bord heeft.
Meer lezen