Over ons

Duurzame en gezonde voeding voor iedereen en overal beschikbaar maken. Dat is onze missie. Wij geloven dat we deze grote verandering kunnen realiseren door kleine veranderingen op het bord.

Er is nog veel onwetendheid en misverstanden over duurzaamheid en gezond eten. Het zou bijvoorbeeld duur, moeilijk en niet lekker zijn. Door de dreiging van klimaatverandering en een stijgende behoefte aan voedsel, kunnen we deze misverstanden niet langer negeren. Wij nemen het heft in eigen handen en starten een transitie die nodig is voor onze planeet en onze toekomst.

Hoe we dit doen? Met een gepassioneerd team van gedreven specialisten ondersteunen we food professionals en motiveren we consumenten om te kiezen voor de best mogelijke voedselkeuzes. Zo maken we de samenleving gezonder, verminderen we voedselverspilling, besparen we kosten voor bedrijven én sparen we het milieu!
Met ons multidisciplinaire team, groot partnernetwerk en diverse wetenschappelijke onderzoeken op onze naam, zijn wij dé partij om te helpen je voedselaanbod te verduurzamen.

Hoe het begon

Na een burn-out gooide onze oprichter Joris letterlijk en figuurlijk het roer om en ruilde zijn functie als product & sales manager van boten en jetski’s voor de Europese markt om, voor een missie om de wereld te verbeteren. Op een biologische boerderij in Costa Rica ontdekte hij hoe je weken zonder vlees kunt leven en hoe lekker groenterijke vegetarische maaltijden zijn. Bij thuiskomst zat hij met twee dingen in zijn maag: de plastic soep en de gewone soep. Hij besloot dat voedsel de manier is om de wereld te verbeteren, want iedereen moet iedere dag eten. Zijn doel: écht impact maken en de onwetendheid over duurzaam en gezond eten de wereld uit helpen.

In 2010 schreef Joris zich in voor het traineeship ‘Verbeter de Wereld’. Samen met zijn team hielp Joris 15 restaurants de menukaart uit te breiden met vegetarische opties en zo meer variatie op de kaart te zetten. Na het traineeship vroeg Joris aan zijn projectteam of hij werk mocht maken van het project en stichtte “Stichting Variatie op de Kaart’ op in augustus 2011. Met deze stichting organiseerde hij vijf jaar lang kookwedstrijden in 3-sterrenrestaurant de Librije in Zwolle met Jonnie Boer en andere BN-ers in de Jury. Honderden chefs van restaurants uit het hele land deden mee. Ook volgden er workshops en trainingen voor meer dan 800 chefs, zette hij mede de Vegetarische restaurantweek op en andere succesvolle campagnes. Al snel zag hij dat inspiratie en bewustwording niet genoeg is en werden meerdere grote wetenschappelijke studies opgezet in samenwerking met Wageningen Universiteit.

Greendish

Om blijvend impact te realiseren werden er gedragspsychologen in dienst genomen en gewerkt aan tools en oplossingen die langdurige medewerkers motivatie en gedragsverandering realiseren. In juni 2018 werd vervolgens, tijdens de lancering in New York, Greendish een feit. Een nieuwe naam en met de ambitie om wereldwijd alle keukens te vergroenen!

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Greendish heeft de status van een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en voldoet aan wettelijke publicatieplicht van de volgende gegevens op deze website:

  • Het RSIN/fiscaalnummer van Arkin is 850864082.
  • De overige gegevens staan opgenomen in het Greendish Beleidsplan

DE URGENTIE VAN ONZE DIENSTVERLENING

Groeiende wereldbevolking
Voedsel- en watertekort
Milieubelasting
Extreme weersomstandigheden
Gezonde voeding
Overgewicht en gezondheidproblemen

ONZE MENSEN

Joris Heijnen
Oprichter / directeur
Rosjalie Jansen
Implementatiecoach & gedragspsycholoog
Jesse van de Sande
Productontwikkelaar & projectmedewerker
Arzien Wels
Senior consultant
Arco Klop
Junior data analist
Toine van der Zanden
Chef & culinair adviseur
Zoë Verdaasdonk
Impact manager
Marissa Sanders
Impact Manager
Maren Jongenelen
Marketing manager
Robin Schouten
Trainee
Kars Kruip
Marketing Trainee
Camil Gastreich
Trainee productontwikkeling
Lieke Sauer
Implementatiecoach
Kim Medema
Algemeen stagiair

OOK IMPACT MAKEN?

Wil jij een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de planeet en samenleving? Dan zit je goed bij Greendish. Wij hebben een open, informele werksfeer en hebben veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Help jij ons om duurzame en gezonde voeding voor iedereen en overal beschikbaar te maken?

Bekijk al onze vacatures