Stichting Greendish

Stichting Greendish initieert en ondersteunt projecten die noodzakelijk zijn vanuit maatschappelijk oogpunt maar waarvoor moeilijk financiering te vinden is zoals onderzoek, campagnes en stimuleringsprogrammas gericht op een gezonde en duurzame voedselomgeving 

Stichting Greendish

Activiteiten

  • Initiëren en ondersteunen van projecten die het voedselaanbod duurzamer en gezonder maken. 
  • Kennis en inspiratie delen over duurzame en gezonde voeding via de website, verschillende sociale mediakanalen (LinkedIn, Instagram en Facebook) en de maandelijkse nieuwsbrief. 
  • Initiëren en ondersteunen van onderzoek in samenwerking met experts op het gebied van duurzame en gezonde voeding hoe de transitie versnelt kan worden. 

Belangrijkste lopende project:

Gelderland voor Morgen is een transitieprogramma in opdracht van Provincie Gelderland, waarin ondernemers in de horeca, zorg, catering en retail aan de slag gaan met de eiwittransitie en/of minder voedselverspilling. Stichting Goeie Grutten en Stichting Greendish ondersteunen dit grote en innovatieve project. Voor meer informatie ga naar: Gelderland van Morgen.

 

Organisatie

Stichting Greendish (voorheen Stichting Variatie in de Keuken) is een non-profit organisatie met ANBI status. Zij is ingeschreven onder KVK-nummer: 53391942, adres: Jaarbeursplein 6, 3521AL, Utrecht, Nederland.  

De organisatie wordt geleid door een onafhankelijk bestuur. Alle functionarissen zijn onbezoldigd.  

 

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) 

Stichting Greendish heeft de status van een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en voldoet aan wettelijke publicatieplicht van de volgende gegevens op deze website: 

 

Financiering

De activiteiten van Stichting Greendish worden gefinancierd met donaties en subsidies. Daarnaast draagt Greendish B.V. jaarlijks 1% van haar omzet af aan Stichting Greendish ter ondersteuning van de ideële doelstelling van de Stichting.  

 

Samenwerken?

Neem contact met onze voorzitter Immanuel Nijssen via immanuel.nijssen@greendish.org of het algemene email adres: hello@greendish.org