Green Key en Greendish zorgen samen voor een duurzame en gezonde menukaart!

Dinsdag 21 september tekenden Green Key en Greendish een samenwerkingsconvenant waarmee zij een partnership sloten. Een feestelijk moment dat plaatsvond tijdens de Gastvrij Rotterdam beurs in Ahoy. Samen helpen wij de horeca bij het creëren van een toekomstbestendig menu dat rekening houdt met de groeiende vraag naar gezond en duurzaam voedsel.

Samenwerking met Green Key

 

Wat is Green Key?

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met het Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Op deze manier gaan zij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Meer dan 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk inmiddels al verkregen – van hotels en restaurants tot dierentuinen en bungalowparken – en de teller blijft doorlopen.

 

Aan de slag met duurzaamheid

Een Green Key locatie gaat aan de slag met duurzaamheid op de volgende punten: management, communicatie, maatschappelijke betrokkenheid, water, reiniging, afval, energie, bouwen en groen, mobiliteit, eten en drinken, duurzaam inkopen en textiel. Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En het mooiste, dit alles zorgt niet alleen voor een betere klantbeleving, maar ook voor een beter milieu.

Kom je de groene sleutel van Green Key tegen bij een locatie of op een website? Dan vindt dat bedrijf duurzaamheid belangrijk en passen ze dat overal in de organisatie toe door onder andere zuinig om te gaan met energie en water, milieuvriendelijk schoon te maken, te recyclen en door doordachte keuzes te maken rondom biologische voeding en te kiezen voor producten met een keurmerk.

 

Samenwerking Green Key en Greendish

 

Uit het EAT-Lancet rapport is naar voren gekomen dat we op dit moment niet binnen de draagkracht van één planeet produceren en consumeren. Om dit te bereiken zullen wij voedsel wereldwijd anders moeten verbouwen, verwerken, transporteren, consumeren en minder voedsel moeten verspillen. Reden genoeg voor Green Key en Greendish om de handen ineen te slaan en zich samen in te zetten voor een toekomstbestendig menu in de horeca. Een menu dat rekening houdt met de toekomst van mens, dier en planeet.

“We werken al langer intensief samen met Green Key maar ik ben trots dat we dit nu kunnen bekrachtigen met een gezamenlijk convenant. Door de handen ineen te slaan vergroten we onze gezamenlijke impact en kunnen we horecaondernemers nog beter ondersteunen in hun transitie naar duurzaam en gezond”, aldus Joris Heijnen, directeur Greendish.

Veranderende vraag van de consument

De veranderende vraag naar duurzaam en gezond voedsel groeit al langere tijd en door de coronapandemie is de vraag hiernaar alleen maar toegenomen. Voedselaanbieders die meegaan in deze verandering en hierbij de juiste stappen zetten, kunnen daarmee niet alleen winst behalen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid, maar ook op financieel vlak. Door als voedselaanbieder een menu dat én de juiste nutriënten bevat voor de consument én binnen de draagkracht van één planeet blijft, aan te bieden voldoe je namelijk én aan de toenemende veranderende vraag van de klant én blijf je toekomstbestendig.

 

Het doel van de samenwerking

 

Het doel van onze samenwerking met Green Key is het verder verduurzamen van het voedselaanbod in de gastvrijheidssectorOnder de meer dan 700 door Green Key gecertificeerde bedrijven bevinden zich vooral hotel-restaurants en parkenDankzij dit partnership bereikt Greendish hen ook

Greendish adviseert en helpt Green Key Nederland daarnaast bij de doorontwikkeling van de criteria die zij gebruiken voor de certificering, er worden workshops verzorgd en gecertificeerde bedrijven kunnen punten voor hun Green Key Certificaat verdienen als zij samenwerken met Greendish. Samen versnellen wij op die manier de verdere verduurzaming van de gastvrijheidssector en zetten wij ons in voor een toekomstbestendig menu!

“Binnen de normen van Green Key is het hoofdstuk Food & Beverage erg belangrijk. De kennis van Greendish zetten wij graag in om de gecertificeerde bedrijven verder te verduurzamen. We kunnen elkaar wederzijds goed versterken en zijn daarom blij met deze samenwerking”, aldus Erik van Dijk, directeur Stichting KMVK.

Door de krachten te bundelen versnellen Greendish en Green Key de verdere verduurzaming van de gastvrijheidssector met als uiteindelijk doel impact te maken door duurzame en gezonde voeding voor iedereen overal beschikbaar te maken.

Een goed voorbeeld van de samenwerking is Fletcher Wageningsche berg, die gecertificeerd is met Green Key Goud.