Provincie Flevoland wilde graag meer inzicht in hoe duurzaam het bedrijfsrestaurant is. Hiervoor heeft Greendish in 1,5 jaar tijd op twee momenten metingen uitgevoerd, bij twee verschillende cateraars. Aan de hand van de resultaten uit de nulmeting die hieruit kwamen werden doelen opgesteld en samen met de nieuwe cateraars de vervolgstappen bepaald.

Provincie Flevoland wilde graag meer inzicht in hoe duurzaam het bedrijfsrestaurant is. Hiervoor heeft Greendish in 1,5 jaar tijd op twee momenten metingen uitgevoerd, bij twee verschillende cateraars. Aan de hand van de resultaten uit de nulmeting die hieruit kwamen werden doelen opgesteld en samen met de nieuwe cateraars de vervolgstappen bepaald. Na de effectmeting is gekeken naar de voortgang op bepaalde doelen, zoals het doel ‘Eind 2022 is het aandeel ingekochte producten niet meer dan 30% dierlijk’ (welk doel trouwens ook is behaald want eind 2022 zaten ze op 38%!). En vervolgstappen die hier in de toekomst nog in genomen kunnen worden richting een duurzaam en gezond aanbod.

In de tussentijd zijn ook de gasten in het bedrijfsrestaurant een gezond en duurzaam voedselaanbod belangrijker gaan vinden. In de toekomst wordt het bedrijfsrestaurant meer als ontmoetingsplek of eetcafé gezien met meerdere eetmomenten op een dag.

Reacties van gasten in het bedrijfsrestaurant

“Ik vind het duurzame aanbod belangrijker dan de prijs.”

“Ik ben super blij met het vegetarische aanbod in het restaurant, zeker in vergelijking met andere kantines.”

“Gastvrijheid verdient hier ook zeker een compliment!”

Quote van de opdrachtgever

“Greendish is anders dan andere partijen. Alles is maatwerk en dat is erg verfrissend. Leuk om mee samen te werken!”

Wat hebben we bereikt?

Bij de effectmeting zijn de volgende resultaten gemeten, ten opzichte van de nulmeting:

  • De hoeveelheid groente in gerechten (broodjes, soepen, warme maaltijden, salades) t.o.v. de totale hoeveelheid is gestegen met 34%punt
  • 26%punt meer plantaardige producten ingekocht
  • 9% minder voedselverspilling (of wanneer 1 van de 3 stromen is verbeterd; noem alleen die stroom)
  • 15% van de gasten geeft aan dat vegetarisch een bepalende factor is bij hun keuze voor een gerecht/product
  • 32-34% van de gasten geeft aan meer lokaal ingekochte en seizoensproducten te willen

Deze resultaten kunnen door meerdere zaken zijn veroorzaakt: de inzichten vanuit de eerste meting en de doelen die daarna zijn gesteld, het wisselen van cateraar, het verstrijken van 1,5 jaar waar veel veranderingen in doorgevoerd konden worden, etc. Het doel om de provincie meer inzicht te geven en hier doelen op te formuleren is in ieder geval goed gelukt!

Meer weten?

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en dan neemt een van onze impact coaches die gespecialiseerd is in jouw branche contact met je op.