" alt="Nationaal Sustainability Congres: eerste met toekomstbestendige catering" />
Kars
november 11, 2021

Nationaal Sustainability Congres: eerste met toekomstbestendige catering

Het Nationaal Sustainability Congres (NSC) is het allereerste congres ter wereld waarbij de catering volgens de Greendish 2050 Guidelines is samengesteld. Het congres laat hiermee zien duurzaam én future-proof te zijn en is met zijn toekomstbestendige catering dan ook een groot voorbeeld voor andere congressen. Iets waar wij natuurlijk supertrots op zijn!


Nationaal Sustainability Congres 2021

Op 11 november 2021 vindt de speciale 20e jubileumeditie van het NSC plaats in Theater Gooiland te Hilversum. Het NSC wordt jaarlijks georganiseerd door Folkert van der Molen van Van der Molen E.I.S., congresbureau CKC Seminars en adviesbureau Sustainalize. Het congres is het grootste duurzaamheidscongres in Nederland met jaarlijks zo’n 550-750 bezoekers en daarnaast het langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld.

Als langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld besteedt het NSC uiteraard veel aandacht aan het zo duurzaam mogelijk organiseren van dit event. Deze editie wordt een extra stap gezet door catering te verzorgen die niet alleen lekker, maar ook nog eens toekomstbestendig is. Toekomstbestendige catering dus.

“We willen als vooraanstaand congres op het gebied van duurzaamheid zelf natuurlijk ook ‘practise what you preach’ doen. Met de erkenning van Greendish tonen we aan dat dit met de catering helemaal goed zit. Leuk om hierin de primeur te hebben!” zegt Folkert van der Molen, een van de organisatoren van het congres.

 

Duurzame catering tijdens het congres

Voor het Nationaal Sustainability Congres 2021 wordt het menu verzorgd door FLORIS & CO. Wij hebben dit menu geanalyseerd met behulp van de Greendish 2050 Guidelines om te bepalen of het menu past binnen de visie van het produceren en consumeren binnen de grenzen van één planeet. Het menu tijdens het congres bestaat onder andere uit verschillende soepen, broodjes en salades. We hebben gecheckt of de hoeveelheid groenten die wordt voorgeschreven in onze richtlijnen ook daadwerkelijk wordt gehaald.

Om te checken of er voldoende groenten worden geserveerd tijdens het congres hebben wij gekeken naar de lunch, die gemiddeld uit 259 gram groenten bestaat. Dit voldoet aan de richtlijnen van 100 gram groenten per lunchgerecht. Daarnaast is 70% van de ingrediënten die worden gebruikt van regionale herkomst. Ook wordt er bij de catering gebruik gemaakt van noten met relatief laag waterverbruik. Goede resultaten die de duurzaamheid van het voedselaanbod tijdens het Nationaal Sustainability Congres bevestigen. Alle resultaten van de analyse vind je hier.

 

toekomstbestendige, duurzame en gezonde catering

 

Grote stap richting toekomstbestendige catering

Het Nationaal Sustainability Congres 2021 heeft hele grote stappen gezet richting het produceren en consumeren binnen de grenzen van één planeet. Door veel aandacht te besteden aan een duurzame en gezonde samenstelling van het menu hebben zij grote positieve impact gemaakt. Dit is een fantastische invulling van het Menu van de Toekomst en dat maakt dit congres een groot voorbeeld voor andere congressen! Wij hopen natuurlijk dat andere congressen en evenementen het voorbeeld van het NSC volgen door ook te kiezen voor duurzame, gezonde en daarmee toekomstbestendige catering. Catering die niet alleen lekker is, maar ook goed is voor zowel mens, dier én aarde!


Organiseer jij zelf een event en wil je ook graag weten wat de impact van jouw catering is en hoe je die kunt verduurzamen? Plan dan hier een 15-min gesprek in zodat we kennis kunnen maken!