Vacature penningmeester - bestuursfunctie Greendish Foundation (onbezoldigd):

Wij zijn voor het bestuur van de Greendish Foundation op zoek naar een penningmeester, die intrinsiek gemotiveerd is om een bijdrage te kunnen leveren aan de missie van Greendish.

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het financieel reilen en zeilen van de Greendish Foundation. Je bewaakt de kwaliteit van de financiële stukken én adviseert (gevraagd en ongevraagd) over het financiële kader waarbinnen Greendish B.V en de Greendish Foundation opereert.

Je hebt brede financiële kennis, kan je verplaatsten in de klant- en opdrachtgeverskant. Je bent daarnaast financieel analytisch sterk en hebt een goed gevoel bij wat de relevante stakeholders van Greendish belangrijk vinden. Als penningmeester kun je goed inschatten of informeren of escaleren noodzakelijk is. Als bestuur van de Greendish Foundation streven we naar stabiel financieel beleid.

De penningmeester neemt zitting in het bestuur van Greendish Foundation en is net als de overige leden algemeen sparringpartner voor de vaste werknemers van Greendish B.V. en de Greendish Foundation, inclusief de Greendish directeur. De directeur legt hiërarchisch gezien verantwoording af aan het bestuur. De penningmeester opereert zelfstandig en vanuit zijn/ haar expertise in overleg met het bestuur en waar nodig met de directeur.


Wat ga je doen? 

 • Je neemt de huidige financiële structuur van alle entiteiten van Greendish onder de loep. Adviseert over mogelijke verbeterpunten en jaagt die aan.
 • Je bent verantwoordelijk voor het financieel management, waaronder aansturing en controle van de financiële administratie (facturatie, accordering inkoopfacturen, betalingen) en jaarrekeningenproces van de Greendish Foundation.
 • Verantwoordelijk voor controlling, waaronder aansturing business en financial control inclusief planning & control cycli.
 • Bewaken van de opgestelde begrotingen c.q. budgetten en verantwoording dragen voor het werkkapitaalbeheer van de Greendish Foundation en advisering hierover binnen alle Greendish entiteiten.
 • Strategievorming; inzichtelijk maken wat financieel wel en niet kan binnen de Greendish Foundation; en binnen de Greendish B.V.
 • Verantwoordelijk voor (financieel/fiscaal) risicomanagement: verantwoordelijk voor de verwerking van de juiste belastingaangiftes en -aanslagen.
 • Je bent de financieel sparringpartner voor de directeur van Greendish en de (financiële) medewerkers van Greendish, maar opereert onafhankelijk in de advisering.
 • Je begeleidt desgevraagd medewerkers van Greendish bij de toepassing van financiële instrumenten en de inhuur van partijen. Je geeft indien relevant advies, presentaties, training en deelt kennis over relevante financiële issues, zoals nieuwe regels rond financiële verslaglegging.
 • Je draagt zorg voor het financieel up-to-date houden van modellen en standaardteksten, inclusief financiële rapportages en ontwikkelt verbetervoorstellen.
 • Je onderhoudt een extern netwerk dat relevant kan zijn voor Greendish Foundation en Greendish BV.

 

Dit breng jij met je mee:

 • Je hebt een afgeronde financiële WO-opleiding
 • WO-werk- en -denkniveau in een relevante richting;
 • Aantoonbare (minimaal 10 jaar) financiële ervaring op managementniveau;
 • Je communiceert efficiënt, helder, tijdig en concreet. Je draagt transparantie hoog in het vaandel. Je bent authentiek.
 • Betrokken allrounder, sterk in proces & control;
 • Affiniteit met de maatschappelijke doelstellingen van Greendish;
 • Ervaring met binnen de voedingssector; duurzaamheid en/ of health is een pre;
 • Je bent een ondernemende financial die kansen en gelegenheden weet te benutten om van waarde te zijn voor Greendish BV en de Greendish Foundation
 • Bereid om af en toe het ambassadeurschap voor Greendish op je te nemen, ondernemerszin, eigenaarschap voor je expertise, deskundig, zelfstandig, resultaatgericht, efficiënt, gestructureerd, concreet en je straalt rust uit.
 • Tijdsbelasting: 6x per jaar bestuursvergadering, van 19.30-21.30. In het begin zal de tijdsbelasting groter zijn, omdat de huidige financiële en governance structuur getoetst dient te worden. Wanneer deze fase is afgerond zijn de werkzaamheden van de penningmeester ad hoc en een aantal uren per week/maand; met het zwaartepunt wanneer financiële stukken (jaarverslagen en jaarrekeningen) gedeponeerd dienen te worden. Enige flexibiliteit hierbij wordt gevraagd.

 

De kernwaarden binnen Greendish zijn: mensgericht, verbindend, deskundig, een warm informeel team, een grote liefde voor een betere planeet, empathisch, veiligheid om elkaar aan te spreken. Allen delen we de missie om gezond en duurzaam eten voor iedereen beschikbaar te maken en de ambitie om met elkaar wereldwijd impact te maken!

Je kunt solliciteren door je CV & motivatie te sturen naar jobs@greendish.com.

Sluitingsdatum van de vacature is 23 februari 2022. Met geschikte kandidaten kan direct een gesprek worden ingepland. Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Immanuel Nijssen (voorzitter van het bestuur) op 06-52342292 of via immanuel.nijssen@greendish.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.