" alt="Week van de circulaire economie 2022" />
Kars
december 30, 2021

Week van de circulaire economie 2022

 

Van maandag 7 t/m zaterdag 12 februari 2022 vindt de zevende editie plaats van de Week van de Circulair Economie. De week zal bestaan uit inspirerende webinars en presentaties rondom duurzame voeding, voedselverspilling en andere duurzame initiatieven. Goede voorbeelden krijgen een podium, voorlopers ontmoeten elkaar en starters ontvangen concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan. Samen met andere circulaire pioniers openen ook wij onze deuren en geven we een kijkje in de keuken. Zo versnellen we samen met andere pioniers de transitie naar de circulaire economie.

Tijdens deze week organiseren wij de online workshop: ‘zo draag je bij aan een circulair voedselsysteem’. Op dinsdag 8 februari 2022 van 10:30 tot 11:30 zal de workshop plaatsvinden.

Wil jij zelf stappen zetten naar een circulair voedselsysteem, maar weet je niet hoe? Dan helpen wij jou om de eerste stappen naar een circulair voedselsysteem te zetten. Wij laten zien dat je met kleine veranderingen op het bord al grote impact kunt maken op factoren als verspilling, ketensamenwerking en gasttevredenheid.

De manier waarop wij ons eten produceren en consumeren legt een enorme druk op de planeet. Radicale verandering naar een circulair voedselsysteem is daarom noodzakelijk. Maar hoe kunnen restaurants, cateraars en andere voedselaanbieders een positieve impact hebben op deze transitie?
We bespreken de rol die voedselaanbieders spelen in een circulair voedselsysteem, de strijd tegen voedselverspilling en welke winsten behaald kunnen worden door kringloopdenken.

Samen gaan we, met concrete praktijkvoorbeelden van restaurant Vuurtoreneiland en op basis van jouw eigen ervaringen, dieper in op de eerste stappen die je met jouw bedrijf kunt zetten om de cirkel rond te maken.

 

Inschrijven? Dat kan hier.