Greendish hielp Compass Group duurzame en gezonde recepten ontwikkelen met als resultaat 230% meer groente op het bord van de gasten!

Compass Group verzorgt bij Sport- en Vrijetijdsevenementen, scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen, kantoren en vergaderzalen het eten en drinken, de beveiliging, onderhoud in gebouwen en/of schoonmaak. Compass Group wilde graag een gezonder en duurzamer aanbod. Greendish werd ingeschakeld en hielp hen te verduurzamen zonder dat de huidige manier van werken moest worden aangepast. Zo is de bereidingstijd van nieuwe broodjes nog steeds kort en bleef de gasttevredenheid hoog.

BELANGRIJKSTE RESULTATEN

 • 230% meer groente op het bord;
 • 35% minder vlees of vis gebruikt;
 • Met nieuw menu wordt tot €370.000 per jaar bespaard;
 • Verbruiksvermindering van 4.721.000 kg CO2 en 1.863.500.000 liter water.

Wat hebben we gedaan?

Greendish heeft in samenwerking met het culinaire team van de Compass Group duurzame en gezonde recepten tot stand gebracht. Dit hebben we gedaan door de smaak en portiegroottes aan te passen. Dit doen wij met:

 • Tasting Framework; De textuur, smaak, verhoudingen, kleur en presentatie van een gerecht zo wijzigen dat het de gasttevredenheid, gezondheid en duurzaamheid bevordert;
 • Sustainable Menu Engineering: Duurzame, gezonde en lekker gerechten aanbieden waarbij kosten en afval wordt verminderd.
  De nieuwe recepten zijn bij zes verschillende locaties getest (KPN, Tatasteel, Schiphol Airport, AkzoNobel, Shell en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties). Aanvullend is er een gasttevredenheid enquête voor en na de aanpassing van het menu afgenomen onder meer dan 400 gasten.

Resultaten

Uitkomsten van de samenwerking met Compass Group zijn:

 • Er werd 230% meer groenten en 35% minder vlees of vis gegeten. Dit is beter voor de gezondheid van mensen;
 • Er wordt €370.000 per jaar bespaard als Compass Group het aangepaste menu aanhoudt;
 • Uit het gasttevredenheidsonderzoek bleek dat de algemene smaak van broodjes was verhoogd;
 • Gasttevredenheid bleef gelijk

Compass Group heeft met Greendish recepturen aangepast naar aanleiding van de bevindingen in ons onderzoek. Dit leidt tot gezondere consumptie op landelijk niveau.

Toekomst

Samen met Compass Group wil Greendish alle verduurzaamde broodjes en de beste recepten landelijk implementeren in alle 1.700 locaties van Compass Group. Hiernaast blijft Greendish Compass Group uitdagen om maatschappelijk verantwoord te blijven ondernemen, waardoor het milieu bespaard blijft, door middel van een kleine verandering op het bord.

Meer weten?

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en dan neemt een van onze impact coaches die gespecialiseerd is in jouw branche contact met je op.