Over ons

 

Greendish, onze naam zegt het eigenlijk al. Duurzame en gezonde voeding voor iedereen en overal beschikbaar maken. Dat is onze missie. Wij geloven dat we deze grote verandering kunnen realiseren door kleine veranderingen op het bord.

De dreigende klimaatverandering en stijgende behoefte aan voedsel motiveert ons de verandering in gang te zetten die nodig is voor de gezondheid van de aarde en onze toekomst. Omdat vaak de gedachte heerst dat duurzaam en gezond eten duur, moeilijk en niet lekker is, laten wij graag zien dat het ook anders kan.Zo zetten wij ons in

Door professionals in de food sector te ondersteunen én te motiveren de best mogelijke voedselkeuzes te maken, realiseren wij kleine veranderingen op het bord die grote impact hebben. Zo zetten we in op meer plantaardig eten, gecertificeerde producten inkopen en het reduceren van voedselverspilling, zonder de marge en gasttevredenheid uit het oog te verliezen. Daarbij maken wij, samen met de food professionals, zowel de samenleving als de wereld om ons heen gezonder!


De oorsprong van onze missie

Op een biologische boerderij in Costa Rica ontdekte Joris (onze oprichter) hoe makkelijk en lekker vegetarische maaltijden zijn. Deze nieuwe ervaring inspireerde hem het roer volledig om te gooien. Na zijn burn-out zegde hij zijn baan als product & sales manager bij een commercieel bedrijf op en besloot hij zich volledig in te zetten voor een betere wereld.

Al snel besefte Joris dat voedsel het beste middel is om impact te maken op de wereld. Iedereen moet tenslotte eten en daarnaast is het huidige voedselsysteem (de manier waarop wij produceren en consumeren) onhoudbaar. Zijn doel: écht positieve impact maken door de onwetendheid over duurzaam en gezond eten de wereld uit te helpen.


Verbeter de Wereld

Tijdens zijn traineeship “Verbeter de Wereld” hielp Joris in 2010 15 restaurants met de uitbreiding van het vegetarische aanbod op de menukaart, waarna hij in 2011 “Stichting Variatie op de Kaart” oprichtte. Hiermee organiseerde hij vijf jaar lang kookwedstrijden in 3-sterrenrestaurant de Librije met Jonnie Boer, waaraan honderden chef-koks meededen. Ook namen er meer dan 800 chefs deel aan verschillende workshops en trainingen en zette Joris in samenwerking met anderen  de Vegetarische Restaurantweek en campagnes rondom duurzaam en gezond eten op, bedoeld om de gasten te verleiden een betere keuze te maken.

Om onderzoek te doen naar de beleving van gasten op het gebied van duurzaam en gezond eten werden meerdere wetenschappelijke studies opgezet in samenwerking met Wageningen Universiteit. Een deskundige partner, waar we nog steeds mee samenwerken.


Inspiratie omzetten in actie

Het inspireren van voedselaanbieders en hun gasten en de daarmee gepaard gaande bewustwording die ontstond, was nog niet voldoende om mensen echt in beweging te zetten. Om mensen te motiveren en gedragsverandering te realiseren, werden er gedragspsychologen aangetrokken die hard werkten aan praktische hulpmiddelen die de nodige handvatten bieden op weg naar een duurzamere en gezondere keuze.

Als gevolg van al deze mooie en innovatieve ontwikkelingen ontstond Greendish (2018). Een bedrijf met een frisse nieuwe naam en de missie wereldwijd alle keukens te vergroenen!

Inmiddels bestaat Greendish uit een multidisciplinair team, een groot partnernetwerk én staan er verschillende wetenschappelijke onderzoeken op onze naam. Hier zijn wij supertrots op en vol enthousiasme inspireren en motiveren wij anderen dan ook elke dag een kleine verandering op het bord te creëren. Want wij zijn ervan overtuigd dat we op die manier samen met jullie het verschil kunnen maken dat nodig is.

Waar wachten jullie nog op? Sluit je ook aan bij onze missie!

 

 

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

 

Greendish heeft de status van een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en voldoet aan wettelijke publicatieplicht van de volgende gegevens op deze website:

  • Het RSIN/fiscaalnummer van Arkin is 850864082.
  • De overige gegevens staan opgenomen in het Greendish Beleidsplan

DE URGENTIE VAN ONZE DIENSTVERLENING

Groeiende wereldbevolking
Voedsel- en watertekort
Milieubelasting
Extreme weersomstandigheden
Gezonde voeding
Overgewicht en gezondheidproblemen

ONZE MENSEN

Joris Heijnen
Oprichter / directeur
Rosjalie Jansen
Impact Coach
Jesse van de Sande
Product Manager & Impact Analist
Arzien Wels
Impact Officer
Zoë Verdaasdonk
Impact Connector
Marissa Sanders
Account Manager
Camil Gastreich
Impact Coach
Lieke Sauer
Impact Coach
Yumi Overbeeke
Impact Coach
Nikki van Kuijk
Impact Coach
Meintje van Dijk
Impact Coach
Rosa Rolvink
Marketing & Communicatiemanager
Yvonne Mars
Impact Coach

OOK IMPACT MAKEN?

Wil jij een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de planeet en onze samenleving? Dan zit je goed bij Greendish. Wij hebben een open, informele werksfeer en hebben veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Help jij ons om duurzame en gezonde voeding voor iedereen en overal beschikbaar te maken?

Bekijk al onze vacatures