Gezondere en duurzamere voeding bij de restaurants van Fletcher, dat was het doel. Lees hier hoe wij dit aangepakt hebben.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zocht een manier om bedrijven meer kennis mee te geven over wat gezonde voeding is. Restaurants zijn namelijk vaak gemotiveerd om te veranderen, maar weten niet altijd waar ze moeten beginnen. Het Ministerie van VWS schakelde Greendish in voor hulp. Samen begeleidden wij een Fletcher restaurant naar een gezonder en duurzamer voedselaanbod. Greendish heeft geholpen om deze wens om te zetten in kleine stapjes en zo een beter voedselaanbod te bieden zonder dat de gasttevredenheid en de kwaliteit hieronder lijden.

BELANGRIJKSTE RESULTATEN

  • Er wordt twee keer zoveel groente in gerechten gebruikt;
  • Er wordt 30% minder vlees gebruikt;
  • Teams zijn geïnspireerd;
  • Minder gebruik van vetten in de gerechten;
  • Een besparing van €15.000 in het eerste jaar en vanaf het tweede jaar een besparing van €30.000

Zo hebben wij het aangepakt

Greendish en Fletcher hebben samengewerkt over een periode van twee weken om het assortiment aan te passen naar gezondere en duurzamere voeding. Via een mobiele app zijn de deelnemers geholpen met kleine aanpassingen in hun gerechten. Daarnaast was er een kick-off meeting met het team, deden de teams aan teamchallenges en is er aan het einde een focusgroep georganiseerd.

Resultaten

Door middel van kleine veranderingen zijn de Fletcher restaurants geïnspireerd om een gezonder en duurzamer voedselaanbod aan te bieden bij hun gasten. Door de menu-engineering methode van Greendish zijn er verschillende gerechten aangepast. Er wordt meer groente geserveerd, minder vlees gebruikt en het aandeel vet en zout in de gerechten is verminderd.

Toekomst

In de toekomst wil Fletcher de veranderingen door blijven zetten. Zij blijven meer groente serveren en minder vlees, gezondere en seizoensgebonden ingrediënten gebruiken, de gerechten op de juiste manier promoten en ze zijn van plan om doggybags te gaan introduceren.

Daarnaast wil het VWS graag blijven werken met de methode van Greendish om ondernemers op afstand te blijven inspireren.

Meer weten?

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en dan neemt een van onze impact coaches die gespecialiseerd is in jouw branche contact met je op.