Heb jij ook doelenstellingen op het gebied van duurzaamheid, vitaliteit of maatschappelijk verantwoord ondernemen? Of wil je graag aan de slag met deze thema’s? Via het project Catering van Morgen krijg je ondersteuning om hiermee aan de slag te gaan. De Provincie Gelderland gaat namelijk voor klimaatneutraal en wil daarom samen met cateraars en bedrijfsrestaurants werken aan een duurzaam en gezond voedselaanbod.

Heeft jouw organisatie ook doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, vitaliteit of maatschappelijk verantwoord ondernemen? Of wil je graag aan de slag met deze thema’s? Via het project Catering van Morgen krijg je ondersteuning om hier stappen in te zetten. De Provincie Gelderland gaat namelijk voor klimaatneutraal en wil daarom werken aan een duurzaam en gezond voedselaanbod binnen bedrijfsrestaurants en andere cateringlocaties.

Maak gebruik van deze kans, meld je aan en maak je bedrijf klaar voor de toekomst!

Lees hier alle informatie over het project

Wat levert het op?

Het bedrijfsrestaurant van het provinciehuis van Provincie Gelderland is de eerste deelnemende cateringlocatie die de effectmeting heeft afgerond. Wat een prachtige resultaten hebben zij bereikt! Zie hieronder de highlights.

Aanmelden

Je kunt ieder moment starten! De uiterste aanmelddatum is 31 december 2023. Laat deze kans niet liggen en plan alvast een afspraak in. We vertellen je dan graag meer over het project en bespreken hoe we jou het beste kunnen helpen met verduurzamen. 

Wat houdt het in?

Door mee te doen draag je bij aan een duurzame en gezonde leefomgeving voor jouw klanten en personeel, kun je kosten besparen, duurzaamheidsdoelstellingen behalen en jouw bedrijf of bedrijfscatering toekomstbestendig maken.

 • 1

  Intake: Gesprek met een Greendish expert om kennis te maken en de planning en aanpak te bespreken​

 • 2

  Nulmeting: Laat jouw inkoop analyseren en de milieu impact hiervan berekenen​ EN/OF meet de hoeveelheid koelkast-, keuken- en bordenafval gedurende een week.

 • 3

  Adviesgesprek met expert: Concrete adviezen en tools op basis van de nulmeting, om jouw menu duurzamer en rendabeler te maken​ EN/OF minder voedsel te verspillen

 • 4

  Begeleiding: Regelmatige afstemming voor extra ondersteuning​, ruimte voor al jouw vragen!

 • 5

  Effectmeting: Om de gemaakte impact van de inspanningen te meten analyseren we opnieuw de milieu impact van je inkoop EN/OF de hoeveelheid koelkast-, keuken- en bordenafval van een week.

 • 6

  Impactrapport en certificaat: Je ontvangt een impactrapport en certificaat met jouw resultaten. Iets om trots op te zijn! Dus hang deze op, of deel het op social media.

Zie ook de video voor meer uitleg

Doe de test!

Benieuwd hoe je er momenteel voor staat op het gebied van voedselverspilling en de duurzaamheid van het menu? Doe de quickscan en kom erachter!

Catering van Morgen helpt je bij:

Het behalen van je duurzaamheids-, vitaliteits-, en MVO-doelstellingen

Door het aanpassen van het voedingsaanbod kun je heel veel impact maken. Wij helpen je daarbij. Denk hierbij aan advies over het verminderen van voedselverspilling, het verduurzamen van de inkoop en het verduurzamen van gerechten door kleine aanpassingen te doen.

Tevreden gasten, positief imago en stimulans voor personeel

Er is een toenemende vraag naar duurzaam en gezond eten. Zo eten steeds meer mensen vegetarisch of veganistisch. Of geven ze de voorkeur aan verantwoord geproduceerde producten.

In eerdere projecten is aangetoond dat de gasttevredenheid in bedrijfsrestaurants verhoogd kan worden met het aanbieden van gezondere en duurzamere opties. We monitoren namelijk altijd welk effect de aanpassingen hebben op de gasttevredenheid, zodat je ook daar inzicht in hebt.

Het behalen van mooie resultaten op dit vlak stelt organisaties in staat hier transparant en trots over te communiceren. Wist je dat organisaties die zich inzetten voor een duurzame wereld, doorgaans gemakkelijker personeel vinden? Blijf daarom niet achter bij andere organisaties! 

Kosten besparen en marges verbeteren

Door minder voedsel te verspillen kan een gemiddelde cateraar op jaarbasis tussen de €13.750 en €34.800 aan inkoop kosten besparen.

Door dure dierlijke producten door goedkopere plantaardige ingrediënten te vervangen in bestaande gerechten kan je al snel de marges verbeteren.

Succesverhalen

Christelijke Hogeschool Ede

De Christelijke Hogeschool Ede presenteert zich graag als een community en eten en drinken zijn daarin belangrijke pijlers. Dagelijks bezoeken zo’n 800 studenten en docenten het restaurant. Zie hier de video die tijdens het project is opgenomen bij de Christelijke Hogeschool Ede:

Unilever en Eurest

Het bedrijfsrestaurant van Unilever wordt gerund door Eurest. Het eerste jaar was hier een groot succes! Als dank voor haar inzet en enthousiasme het afgelopen jaar, kreeg José een certificaat overhandigd van onze collega Meintje.

Laat zien dat je groen bezig bent

Door deelname aan Catering van Morgen creëer je een mooie kans voor het genereren van positieve media-aandacht.
Duurzaamheid en gezondheid zijn thema’s waar veel aandacht voor is. Hiermee bezig zijn is dus niet iets dat je onder stoelen of banken moet steken. Laat zien dat je bijdraagt aan een gezondere en duurzamere wereld. Denk hierbij aan het inzetten van social media en de lokale media. We helpen je op communicatievlak door het aanbieden van een handige toolkit vol communicatiematerialen en tips.

De partners van Catering van Morgen hebben daarnaast een groot bereik waar je van kunt profiteren.

Wanneer kun je starten?

Je kunt ieder moment starten! De uiterste aanmelddatum is 1 september 2023. Laat deze kans niet liggen en plan alvast een afspraak in. We vertellen je dan graag meer over het project en bespreken hoe we jou het beste kunnen helpen met verduurzamen.  .

Partners

Hieronder zie je de huidige partners van Gelderland van Morgen. Zelf partner worden? Bijvoorbeeld als gemeente of netwerkorganisatie? Dat kan! Laat je gegevens achter in onderstaand contactformulier.

Meer weten?

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en dan neemt een van onze impact coaches die gespecialiseerd is in jouw branche contact met je op.