Voor Van der Valk hebben wij door middel van menu engineering de gerechten duurzaam en zero waste gemaakt, terwijl gasten blijven genieten.

Van der Valk heeft meer dan 100 hotel-restaurant vestigingen wereldwijd. Ze willen graag verduurzamen en gezonde voeding aanbieden, maar tegelijkertijd haar gasten wel de culinaire kwaliteiten die ze gewend zijn van Van der Valk blijven bieden. Greendish is ingeschakeld om de gerechten duurzaam en zero waste te maken, terwijl gasten blijven genieten zoals ze gewend zijn bij Van Der Valk.

BELANGRIJKSTE RESULTATEN

  • Gasten bij Van der Valk eten meer groente en minder vlees;
  • Er bleef minder vlees achter op het bord;
  • Gasttevredenheid bleef onveranderd.

Zo hebben we het aangepakt

De locaties in Hoorn, Ridderkerk en Vught hebben samen met Greendish, Wageningen University and Research en het Louis Bolk Instituut onderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek zijn ruim 4000 borden onderzocht op consumptieafval en gasttevredenheid.

Daarnaast hebben we Sustainable Menu Engineering toegepast. Hierbij serveren we gerechten die duurzaam, gezond, kosten besparend en afval verminderend zijn. De groente porties werden verdubbeld van 75 gram naar 150 gram en de vlees porties verminderd met gemiddeld 12,5%.

Resultaten

Het gevolg van de wijzigingen op het bord? De gasten van Van der Valk aten meer groente en minder vlees. Hierbij bleef er minder vlees achter op de borden en bleef de gasttevredenheid gedurende het onderzoek op niveau. Dit was voor Van der Valk de reden om het voedingsadvies van Greendish door te zetten op grote schaal.

Nu serveert Van der Valk meer groente en aangepaste porties vlees met blijvend hoge gasttevredenheid!

Toekomst

Van der Valk en Greendish werken ook samen aan verschillende andere projecten:

  • Gezond010 project: Van der Valk Rotterdam Blijdorp doet mee aan het Gezond010 project. Hier hielp Greendish het keukenteam om betere voedingskeuzes tijdens het ontbijtbuffet aan te bieden.
  • Gastenbuffet optimaliseren: Van der Valk Hoorn wil de groente keuzes in een buffet opstelling perfectioneren. Bij dit project draait het voornamelijk om de gasttevredenheid en afval. De uitdaging was om gasten te stimuleren meer groente en minder vlees van het buffet te kiezen.

Meer weten?

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en dan neemt een van onze impact coaches die gespecialiseerd is in jouw branche contact met je op.