Strategische samenwerking Jaarbeurs & Greendish

Samen met Greendish zet Jaarbeurs zich in voor een duurzaam voedselsysteem dat past binnen de grenzen van één planeet.

In april 2021 zijn wij verhuisd naar JIM (Jaarbeurs Innovation Mile), gevestigd op de 6e verdieping van het Beatrixgebouw bij Jaarbeurs. In een inspirerende werkomgeving werken wij aan een duurzamere en gezondere toekomst. Ook de Jaarbeurs wil hier graag aan bijdragen. Daarom tekenden wij op dinsdag 23 november 2021 een strategisch partnerschap waarin wij gaan samenwerken om het voedselaanbod bij de Jaarbeurs te verduurzamen. Wij zijn er trots op dat wij de Jaarbeurs met onze expertise kunnen helpen om de meest duurzame venue van Europa te worden.

 

Jaarbeurs en duurzaamheid

Duurzaamheid is een van de strategische pijlers van Jaarbeurs. Jaarbeurs vindt dat ze de verantwoordelijkheid moeten nemen om bij te dragen aan een betere wereld. Voor onze kinderen en de kinderen van onze kinderen. Binnen deze pijler heeft zij nu thema’s waar zij zich vol voor inzet. Voor de evenementen locatie is namelijk niet alleen het onderdeel ‘food’ (horeca) belangrijk, maar ook de andere onderdelen: zero waste, vervoer en mobiliteit, innovatie en diversiteit en vitaliteit.

Zo maakt Koninklijke Jaarbeurs het haar bezoekers zo gemakkelijk mogelijk afval goed te kunnen scheiden, worden speciale inzamelpunten voor kleine flesjes gebruikt waar bezoekers eenvoudig het statiegeld kunnen doneren aan het Prinses Máxima Centrum én worden er zero-waste workshops voor medewerkers georganiseerd.

Meer informatie over de ambitie en proofpoints van Jaarbeurs vind je hier.

 

Partnership Greendish & Jaarbeurs

De Jaarbeurs is altijd op zoek naar partnerships (en daarmee expertise) om haar ambitie om de meest duurzame venue van Europa te worden te realiseren. Met het inschakelen van onze hulp haalt de Jaarbeurs expertise in huis die zij zelf niet heeft en kunnen wij een verschil maken in het food-aanbod van de restaurants en events van de locatie. Om dit te realiseren geven we advies over het assortiment van de restaurants en daarnaast op de foodconcepten van een aantal events die zullen plaatsvinden in de Jaarbeurs. We zullen ook meten hoeveel voedsel er wordt weggegooid om efficiëntere keuzes te maken en voedselverspilling tegen te gaan. Daarbij doorlopen de keukenteams van de evenementen locatie onze Greendish Academy en krijgen en begeleiden wij ze in het aanpassen van het horeca assortiment tijdens grote beurzen en events.

 

Samenwerking met Jaarbeurs

 

Samen gaan we voor de titel meest duurzame venue van Europa

Onze missie is natuurlijk om gezond en duurzaam eten overal voor iedereen beschikbaar te maken. Wij zijn er dan ook trots op dat de Koninklijke Jaarbeurs vooroploopt in het gezonder en duurzamer maken van het voedselaanbod. En, met onze hulp kan Jaarbeurs een nóg beter en verantwoorder food-aanbod in de restaurants en tijdens events aanbieden. Daar komt bij dat de Jaarbeurs zelf ook haar kennis vergroot door het meten en monitoren van de effecten van de veranderingen.

Chief Sustainability Officer Marloes van den Berg is trots op het nieuwe partnership: “Deze samenwerking ligt volledig in lijn met onze strategie: De meest duurzame congres- en eventlocatie van Europa worden. Samen met onze partners zoeken we binnen elk bedrijfsonderdeel naar de meest slimme en duurzame oplossingen. Voor onze horeca ambitie past Greendish hier uitstekend bij. Nu kunnen onze bezoekers, organisatoren en collega’s hier ook smakelijk van meegenieten”.

 

Samenwerking met Jaarbeurs

 

Wij zijn uiteraard blij dat wij kunnen helpen bij het realiseren van de ambities van de Jaarbeurs en kijken uit naar de samenwerking. Vanzelfsprekend dragen wij hier heel graag aan bij. Met onze ervaring en vol enthousiasme zullen wij de Jaarbeurs dan ook begeleiden op weg naar de titel van meest duurzame venue van Europa!