Greendish heeft samen met cateraar Hutten zes maanden lang verschillende interventies toegepast in vijf bedrijfsrestaurants. Deze interventies hebben geleid tot een vermindering van de gemiddelde CO2-uitstoot van 2,17 naar 1,5 CO2-equivalent (per kilo per ingekocht product), wat over 6 maanden tijd een besparing van 170.783 kilo CO2 opleverde - vergelijkbaar met de uitstoot van 12 autoritjes rond de aarde! 

Greendish heeft samen met cateraar Hutten zes maanden lang verschillende interventies toegepast in vijf bedrijfsrestaurants. Een vruchtbare samenwerking waarbij Greendish de projectcoördinatie op zich nam en samen met Hutten continu de locaties van advies voorzag op basis van metingen en data. Dit deden we om uiteindelijk de CO2-uitstoot te verminderen, zonder afbreuk te doen aan smaak en kwaliteit. 

De drie Gelderse locaties in deze pilot deden ook mee aan het project Gelderland van Morgen, dat onder andere samen met cateraars het aanbod in Gelderland verduurzaamt. Hiervoor voerde Greendish op basis van hun menu en recepturen een 0- en 1-meting uit bij de restaurants om de milieu-impact van het overstappen naar meer vegetarische gerechten of een volledig vegetarisch menu te berekenen.  

Daarnaast hebben we de kennis van de medewerkers van Hutten op het gebied van duurzaamheid, EAT-Lancet, verduurzamen van gerechten en nudging verhoogd. Ook hebben de chefs training gehad in het gebruik van het interne inkoop-dashboard van Hutten zodat zij zelf hun voortgang kunnen bijhouden na de pilot. Het verhogen van de kennis van de medewerkers op deze thema’s is belangrijk want zij zijn het eerste aanspreekpunt en dragen de missie van Hutten om te verduurzamen uit richting de gast. 

Deze interventies hebben geleid tot een vermindering van de gemiddelde CO2-uitstoot van 2,17 naar 1,5 CO2-equivalent (per kilo per ingekocht product), wat over 6 maanden tijd een besparing van 170.783 kilo CO2 opleverde – vergelijkbaar met de uitstoot van 12 autoritjes rond de aarde!

Meer weten?

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en dan neemt een van onze impact coaches die gespecialiseerd is in jouw branche contact met je op.