De Nieuwe Nassen-campagne in de gemeente Rotterdam! Samen met de gemeente zorgen we voor een gezondere voedselomgeving voor de bewoners en bezoekers van Rotterdam. Acht horecazaken en vier fastfoodlocaties serveren Nieuwe Nassen-gerechten.

De vraag naar gezond en duurzaam eten groeit. Hierdoor is het nu het juiste moment om aan de slag te gaan. De gemeente Rotterdam biedt in samenwerking met Greendish horecaondernemers een economische kans en businessmodel om hen zo te ondersteunen in deze transitie. De Nieuwe Nassen-campagne zorgt voor een gezonder en duurzamer aanbod en het aantrekken van een breder publiek.

 

De volgende horecalocaties deden mee

 1. The Slaak Tribute Portfolio Hotel
 2. De gele kanarie
 3. Bokaal
 4. Dudok
 5. Wilskracht
 6. Het Nieuwe Café
 7. Dudok in het park
 8. RDM Kantine

De volgende fastfoodketens deden mee op de Korte Lijnbaan

 1. McDonalds
 2. WawBurger
 3. Donutella
 4. Taco Bell

Aanpak

Greendish verzorgt een intensieve begeleiding bij acht horecaondernemers en vier fastfoodketens. Hierbij wordt een gezonder & duurzamer gerecht aan hun menu toegevoegd of wordt er een bestaand gerecht aangepast. Greendish helpt de locaties hierbij.

De Nieuwe Nassen-campagne wordt ondersteund met communicatiemateriaal voor de bewoners en gasten van de gemeente Rotterdam. Het communicatiemateriaal is herkenbaar aan de kenmerkende Nieuwe Nassen-logo. Het resultaat van de campagne is een onderscheidend voedselaanbod in de gemeente Rotterdam, dat voldoet aan de groeiende behoefte van bewoners en bezoekers aan gezonde en duurzame maaltijden. Verder wil de gemeente Rotterdam in samenwerking met Blue City met de Nieuwe Nassen-campagne horecaondernemers economische kansen bieden door gezonde- en duurzame gerechten op de kaart te zetten en te promoten. Tot slot wil de gemeente Rotterdam dat deze aangesloten horecaondernemers als voorbeeld dienen voor de gezonde- en bewuste verandering in de stad!

Bekijk de menukaart hier!

Wat levert het de Rotterdamse horecaondernemer op?

De wereldwijde groeiende vraag naar voedsel, klimaatverandering en nieuwe wet- en regelgeving, zoals het verbod op wegwerpplastic – vragen om veranderingen!

Wat levert het restaurants op?

 • Een gezonder en duurzamer voedselaanbod dat beter aansluit bij de bewoners, bezoekers en toeristen van de toekomst;
 • Horecaondernemers een economische kans bieden en hen te ondersteunen in die transitie;
 • Impact maken die zichtbaar en meetbaar is;
 • Kennisniveau verhogen van horecaondernemers en hun medewerkers;
 • Community en netwerk bouwen met structurele aanpak en impact;
 • Steun voor de horeca om te werken aan hun marge en financiële business case;
 • Het goede voorbeeld geven en zichtbaarheid creëren voor gemeente Rotterdam en haar koploperbedrijven.

De resultaten op de Korte Lijnbaan

Dit project werd eind maart 2023 door allerlei media opgepakt. Hoog tijd om de resultaten van dit project te delen!

Voorbeelden van de mooie effecten die we in dit project hebben gezien zijn de volgende:

 • Bij WaW burger is de salade met gefrituurde kip vervangen door een salade met gegrilde kip. De verkoopcijfers hiervan zijn tijdens de campagne gestegen. Het mooie hierbij is dat de milieu-impact van de salade met gegrilde kip ook nog eens 22% lager ligt dan de milieu-impact van de hardloper bij WaW burger. Beter voor de gezondheid en de planeet, én net zo lekker.
 • Bij de McDonald’s zijn tijdens het project meer ‘side salads’ verkocht. Een duidelijk effect van de campagne.
 • Deelnemer Donutella vertelde ons na afloop van het project enthousiast “Dit project is iets positiefs, mensen worden aangezet tot een gezondere levensstijl”.

Al met al een gaaf project met mooie resultaten. Dank aan alle deelnemers en in het speciaal aan gemeente Rotterdam om dit mede mogelijk te maken!

Lees hier het persbericht met de eerste resultaten van de (andere) horecalocaties!

BlueCity: surfing the new economy

BlueCity zit gevestigd in voormalig Tropicana waar pioniers van de circulaire economie zich verzamelen. 

Ondernemers met dezelfde visie vormen samen een community en trekken inmiddels wereldwijde bezoekers aan! Sinds 2015 heeft BlueCity zich ontwikkeld van leeg zwembad tot spil van de circulaire economie in zowel de stad als regio Rotterdam!

De ‘circulaire economie’ was destijds nog een hersenspinsel, ergens in de cloud en werd 5 jaar circulair bouwen werkelijkheid. Wil je meer weten over de ambities van BlueCity? Lees hier dan snel verder!

Meer weten?

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en dan neemt een van onze impact coaches die gespecialiseerd is in jouw branche contact met je op.