Algemeen Directeur Greendish (m/v/x)

Wil jij een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de planeet en samenleving, door het verduurzamen en gezonder maken van het voedselaanbod in restaurants, kantoren, ziekenhuizen, supermarkten en onderwijsinstellingen?

Ben jij een inspirerend leider, die de groei van Greendish in goede banen gaat leiden?
Weet jij aan welke knoppen je moet draaien om onze ambitieuze doelstellingen te realiseren?


Greendish is op zoek naar een bevlogen, energieke, zelfstandig opererende algemeen directeur die de organisatie naar een volgend level gaat tillen.

 • Dienstverband: fulltime
 • Salaris: competitief en breed bespreekbaar. Participatie is mogelijk.
 • Startdatum: in overleg
 • Achtergrond: ervaring met het laten groeien van start-up/scale-up(s)
 • Opleidingsniveau: WO/HBO

Over Greendish

Een team met een missie om duurzame en gezonde voeding voor iedereen en overal beschikbaar te maken. Wij geloven dat we een grote verandering kunnen realiseren door kleine veranderingen op het bord. Hoe? Door menu-engineering, het begeleiden van food professionals en het nudgen van consumenten om de best mogelijke voedselkeuzes te maken. Op deze manier maken we mensen gezonder, verminderen we afval, besparen we kosten voor voedselaanbieders en sparen we het milieu! Met ons team van consultants, chefs, wetenschappers en coaches vergroenen wij de wereld. 

Greendish is in 2011 ontstaan vanuit de idealen van de oprichter, Joris, met de oprichting van Stichting Greendish (toen nog genaamd Stichting Variatie op de Kaart). Sinds 3 jaar bestaat, naast de stichting, de sociale onderneming Greendish B.V. Een advies-en projectbureau voor voedselduurzaamheid dat 22 mensen betekenisvol werk geeft, waarvan 15 in vaste dienst. Op dit moment voeren we> 30 projecten uit en is onze omzet >1MEuro. Greendish is als organisatie gezond en duurzaam doordat we purpose & profit hand in hand  laten gaan, en blijven innoveren en investeren in het vergroten van onze impact. We zijn goed op elkaar ingespeeld en maken gebruik van werkwijzen en routines uit de scale-up methode (o.a. van De betekenisformule – YouBeDo).

Als marktleider in een groeiende markt zijn we met 11 jaar ervaring, wetenschappelijke onderbouwde methoden en een vakkundig en gemotiveerd team goed gepositioneerd om onze doelen te realiseren. Onze waarde-propositie en product-market fit voor de verschillende marktsegmenten die wij bedienen kunnen nog verder doorontwikkeld worden. We investeren pas sinds kort in (online) marketing, ook daar ligt nog veel potentie.

Ons doel

Greendish heeft als visie om in 2030 wereldwijd impact te maken en 365 miljoen maaltijden per jaar te vergroenen. Voor 2025 hebben wij als doel gesteld internationaal actief te zijn in Europa en Amerika, en meer dan de helft van de top100 voedselaanbieders als klant te hebben. Onze huidige focus is om onze marktleiderspositie verder uit te bouwen door de top100 voedselaanbieders in Nederland en tientallen gemeenten en provincies te ondersteunen bij het verduurzamen en gezonder maken van het voedselaanbod.

Wat ga je doen? 

De opdracht die de nieuwe Algemeen Directeur meekrijgt is onze impact & omzet jaarlijks verdubbelen. Verder is het belangrijk in deze sterke groeifase van Greendish om te blijven innoveren, digitaliseren en standaardiseren, continu verbeteringen door te voeren in werkprocessen en de organisatie. Ook zullen er strategische keuzes gemaakt moeten worden over producten en diensten, doelgroepen en sectoren. Je werkt hierin nauw samen met het enthousiaste team van consultants, analisten en sales, marketing en productmanagers. Je krijgt alle ruimte om te ondernemen en de groeistrategie te bepalen. Oprichter Joris blijft betrokken als aandeelhouder, sparringpartner, cultuurbewaker, innovator en ambassadeur 

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Visie en missie uitdragen en operationaliseren: Je bent het gezicht van Greendish, je spreekt op events, maar bent ook de ambassadeur en motivator van de verschillende partners. 
 • Leidinggeven: De directeur bepaalt (samen met het team en oprichter Joris) de richting van de organisatie en formuleert de korte en de lange termijn doelstellingen, op basis van het opgestelde meerjarenplan, jaarplan en begroting. 
 • Management: dagelijkse leiding en eindverantwoordelijk voor het Impact team (uitvoering), Scaling team (verkoop, marketing en productontwikkeling) en Flow team (HR, Office management en Finance) en het bewaken van de kwaliteit en voortgang; het enthousiasmeren en inspireren van het team. 
 • Relatiebeheer: Je bouwt en onderhoudt het voor Greendish relevante netwerk van (potentiële) opdrachtgevers, partners en belanghebbenden. 

Doelstellingen voor het eerste jaar

 • Impact en gemiddelde maandomzet verdubbelen door onze marketing en sales te versterken en de product-market fit voor verschillende branches te optimaliseren 
 • Gemiddelde klanttevredenheid realiseren van 8 of hoger 
 • Marge verbeteren met 30% door onze diensten en de uitvoering te optimaliseren 
 • Medewerkerstevredenheid van 8 of hoger voor het Greendish team met hun baan, Greendish als werkgever en jou als directeur (ja we meten en verbeteren alles continu????) 
 • Internationaal groeiplan maken, inclusief financieringsbehoefte 

Wat maakt je perfect voor de baan?

 • Je hebt aantoonbaar ervaring in het realiseren van sterke organisatiegroei, ervaring met het groot maken van een start-up / scale-up(s) is een pre; 
 • Je hebt een sterk netwerk in de food en/of corporate wereld op managementniveau 
 • Je hebt ervaring in de consultancy wereld en met de verkoop van B2B dienstverlening 
 • Ervaring in het samenwerken met overheden op gemeentelijk, provinciaal en/of landelijk niveau is een pre;
 • Je herkent je in de volgende karaktereigenschappen: ondernemer, bouwer, visionair, empathisch, humor, oplossingsgericht, innovatief, energiek;
 • Je bent een netwerker met passie en overtuigingskracht
 • Je beschikt over aantoonbare management skills, je werkt aan draagvlak in de teams voor gekozen richting en bouwt aan onderling vertrouwen, plezier en teamgeest
 • Je hebt kennis over het opstellen van jaarplannen, budgetten en rapportages
 • Je beschikt over universitair werk- en denkniveau; 
 • En misschien wel het allerbelangrijkste: je hebt een passie voor duurzame en gezonde voeding! 

Wat wij bieden

Greendish bestaat uit een zelfstandig team van gedreven en hardwerkende mensen, die onderling leuk met elkaar samenwerken. Zo lunchen we gezamenlijk en organiseren we maandelijks borrels en andere activiteiten. We zijn open en informeel, en bieden veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap en eigen inbreng. We streven er naar iedereen zelf zijn ideale baan vorm te laten geven zodat iedereen in zijn kracht staat en we gezamenlijk de meeste impact maken. 

Verder biedt Greendish:

 • Hybride werken met flexibele werktijden 
 • We hebben een splinternieuw employee benefits handboek met toffe voorwaarden waar je blij van wordt, zoals bijvoorbeeld een extra vrije dag op je verjaardag en toegang tot onze eigen Greendish bibliotheek!  
 • Gevarieerd werk en bijdrage aan een geweldige, duurzame missie  
 • Een prettige, open, informele werksfeer en fijne collega’s!

Sollicitatie procedure

Vragen? Neem per mail contact op via jobs@greendish.com.
Interesse?! Stuur dan een korte videopitch met je CV naar jobs@greendish.com  o.v.v. ‘’Sollicitatie Algemeen Directeur”.  

Sluitingsdatum vacature: 26 september. Let op, deze datum is enkele dagen vervroegd. Mocht je hierdoor niet op tijd kunnen zijn, laat het ons even weten, dan zoeken we een oplossing.

De eerste gesprekken vinden plaats op 3 en 4 oktober, eventuele vervolggesprekken zijn op 17 oktober.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.