Wij als Greendish zijn blij om onze nieuwe Algemeen Directeur te mogen aankondigen: Luuk Scholte. Met zijn achtergrond als bedrijfseconoom en ruime ervaring in marketing, sales -en partnershipmanagement voor meerdere impactvolle bedrijven, brengt Luuk veel kennis en ervaring uit de foodservice wereld met zich mee. Benieuwd naar wie Luuk precies is en waarom hij zo enthousiast is over Greendish? Lees dan snel het interview hieronder!

Kan je ons wat meer over jezelf vertellen?
Ik ben opgeleid als bedrijfseconoom en heb een ruime achtergrond in marketing, sales -en partnershipmanagement voor bedrijven als Unilever, SBS en RAI/Horecava en Floriade. Ik woon in Amsterdam en geniet erg van hospitality, eten en drinken, kunst, design en cultuur en sporten”. 

Wat zorgde ervoor dat je hebt gesolliciteerd op de functie van directeur bij Greendish?
Wat me aanspreekt is de combinatie van de duurzame missie van Greendish, de wereld van buitenshuis eten en drinken (de foodservice markt) en het feit dat het een kleine organisatie is met een ambitieuze groeidoelstelling”. 

Waar komt jouw passie voor duurzaamheid/voeding vandaan?
Tijdens mijn eerste baan was ik al bezig met de ontwikkeling van foodproducten voor de foodservice markt. Deze markt heeft me daarna altijd aangetrokken. Als directeur Horecava vond ik het belangrijk om voedselaanbieders en bedrijven uit deze markt te informeren en inspireren rondom duurzame topics zoals bijvoorbeeld voedselverspilling. En in deze rol wordt dat nog concreter”.

Waar heb je het meest zin in om mee aan de slag te gaan binnen Greendish?
”Ik kijk ernaar uit om de markt in te gaan, om de missie van Greendish breed onder de aandacht te brengen door o.a. de naamsbekendheid te vergroten, partnerships te ontwikkelen en het productaanbod stap voor stap te innoveren”. 

Wat hoop je te brengen bij Greendish?
”Mijn doel is om meer impact te maken met de duurzame missie van Greendish. Door mijn ervaring in de foodservicemarkt te combineren met mijn kennis van productmarketing- en concepting hoop ik meer outlets in de wereld van buitenshuis eten en drinken te laten zien hoe gasttevredenheid hand in hand kan gaan met een gezonde bedrijfsvoering en een beter milieu”.

Wat is jouw lievelingsingrediënt en waarom?
”Er zijn er zoveel eerlijk gezegd. Ik eet graag verse groenten en ook rijst en granen. 
En koriander vind ik een erg lekker kruid”. 

Wat is jouw gouden tip voor voedselaanbieders? 
Door een paar processen in de keuken inzichtelijk te maken kun je al veel impact maken, voor zowel je portemonnee als voor het milieu. Kleine stappen werken het beste en zijn ook motiverend voor het keuken team om mee aan de slag te gaan. En door slim om te gaan met gast- en menucommunicatie kun je ze gemakkelijker verleiden een duurzamere keuze te maken”. 

 Wij kijken uit naar een fijne en prettige samenwerking, welkom aan boord Luuk!

Inhoudsopgave

Samen gaan
we verder

Neem bij vragen contact op.