GELDERLAND VAN MORGEN VOOR CATERING & BEDRIJFSRESTAURANTS

Heb jij ook doelenstellingen op het gebied van duurzaamheid, vitaliteit of maatschappelijk verantwoord ondernemen? Of wil je graag aan de slag met deze thema’s? Via het project Catering van Morgen krijg je ondersteuning om hiermee aan de slag te gaan. De Provincie Gelderland gaat namelijk voor klimaatneutraal en wil daarom samen met cateraars en bedrijfsrestaurants werken aan een duurzaam en gezond voedselaanbod.

Maak gebruik van deze kans, meld je aan en maak je bedrijf klaar voor de toekomst!

Download Factsheet ‘Gelderland van Morgen’ voor catering  

Download Factsheet ‘Gelderland van Morgen’ voor bedrijven  

Deze cateraars doen al mee: 

     

Op deze locaties zijn we aan de slag:

     
     
     
   

Succesverhaal:

Christelijke Hogeschool Ede presenteert zich graag als een community en eten en drinken zijn daarin belangrijke pijlers. Dagelijks bezoeken zo’n 800 studenten en docenten het restaurant.

Lees hier het hele verhaal van koploper Christelijke Hogeschool Ede  

Succesverhalen in andere Greendish projecten:

Zie hier de resultaten van een Greendish project bij zes bedrijfsrestaurants   

Waarom meedoen?

Door mee te doen draag je bij aan een duurzame en gezonde leefomgeving voor jouw klanten en personeel, kun je kosten besparen, duurzaamheidsdoelstellingen behalen en jouw bedrijf of bedrijfscatering toekomstbestendig maken.

 

 

Catering van Morgen helpt je bij:

  • Het behalen van je duurzaamheids-, vitaliteits-, en MVO-doelstellingen  

Door het aanpassen van het voedingsaanbod kun je heel veel impact maken. Wij helpen je daarbij. Denk hierbij aan advies over het verminderen van voedselverspilling, het verduurzamen van de inkoop en het verduurzamen van gerechten door kleine aanpassingen te doen.  

 Wij helpen je ook bij het in kaart brengen van de huidige situatie en het meten van de gemaakte impact. Zoals de behaalde vermindering van CO2-uitstoot. Dit helpt je om doelen te stellen en te communiceren over de positieve impact die jouw organisatie heeft gemaakt. 

minder voedselverspilling

  • Besparen van kosten  

Door advies over het verminderen van voedselverspilling, slim inkoopbeleid en menu-optimalisatie.  

Gemiddeld heeft een cateraar tussen de 25-50 kilo voedsel afval per dag. Een kilo voedsel dat wordt verspild kost gemiddeld €5,50. Dat komt neer op tussen de €36.000 en €72.000 aan kosten per jaar. Een kostenbesparing tussen de 30-50% is hierdoor al snel haalbaar. Zo kan je door de portiesgroottes beter af te stemmen op de gastwensen al veel geld besparen. 

Wij helpen je ook om aantrekkelijke duurzamere gerechten op de kaart te zetten. Dit kun je al bereiken door kleine aanpassingen aan bestaande gerechten. Denk hierbij aan het vervangen van dure dierlijke eiwitbronnen door goedkopere plantaardige bronnen van eiwit. Zulke kleine veranderingen pakken vaak ook goed uit voor de marges.

Kosten besparen met Greendish

  • Tevreden gasten  

Er is een toenemende vraag naar duurzaam en gezond eten. Zo eten steeds meer mensen vegetarisch of veganistisch. Of geven ze de voorkeur aan verantwoord geproduceerde producten.  

In eerdere projecten is aangetoond dat de gasttevredenheid in bedrijfsrestaurants verhoogd kan worden met het aanbieden van gezondere en duurzamere opties. We monitoren namelijk altijd welk effect de aanpassingen hebben op de gasttevredenheid, zodat je ook daar inzicht in hebt.  

Greendish duurzaamheid verbeterd

  • Inzicht in de bedrijfssituatie 

 Meedoen met Catering van Morgen biedt je veel inzicht in de huidige stand van zaken op de duurzaamheidsgebied, en de impact van het bedrijfsrestaurant op duurzaamheids- en gezondheidsdoelstellingen.  

catering van morgen

  • Positief imago & stimulans voor personeel   

Het behalen van mooie resultaten op dit vlak stelt organisaties in staat hier transparant en trots over te communiceren. Wist je dat organisaties die zich inzetten voor een duurzame wereld, doorgaans gemakkelijker personeel vinden? Blijf daarom niet achter bij andere organisaties!  

 

favoriet

Laat zien dat je groen bezig bent  

Door deelname aan Catering van Morgen creëer je een mooie kans voor het genereren van positieve media-aandacht 

Duurzaamheid en gezondheid zijn thema’s waar veel aandacht voor is. Hiermee bezig zijn is dus niet iets dat je onder stoelen of banken moet steken. Laat zien dat je bijdraagt aan een gezondere en duurzamere wereld. Denk hierbij aan het inzetten van social media en de lokale media. We helpen je op communicatievlak door het aanbieden van een handige toolkit vol communicatiematerialen en tips.    

De partners van Catering van Morgen hebben daarnaast een groot bereik waar je van kunt profiteren.  

Plantaardig eten

Gelderland van morgen

Hoe sta je er nu voor?  

Benieuwd hoe je er momenteel voor staat op het gebied van voedselverspilling en de duurzaamheid van het menu? Doe de quickscan en kom erachter! 

 

Hoe werkt het?  

Meedoen duurt ongeveer vier maanden. Gedurende het traject helpen we je bij het winstgevend verduurzamen van het van voedselaanbod. Dit doen we in samenwerking met de Provincie Gelderland en onze partners.

Je kunt kiezen om je te focussen op voedselverspilling of het op het verduurzamen van het menu. Beiden onderwerpen aanpakken kan natuurlijk ook.   

Stap 1: De 0-meting

Er wordt gemeten hoeveel en wat er precies in de afvalbak verdwijnt en/of hoe duurzaam het menu is. Deze cijfers geven direct al veel inzicht  

Stap 2: Advies ontvangen en veranderingen doorvoeren

We hebben al ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden van bedrijven naar een gezonder en duurzamer aanbod. Met onze kennis en kunde helpen we jouw bedrijf graag slagen te maken op het gebied van duurzaamheid.  

Stap 3: De effectmeting.

Het resultaat wordt vergeleken met de 0-meting. Zo weet je precies wat de inspanningen hebben opgeleverd. Deze bevindingen kun je uiteraard ook inzetten voor je eigen promotie en media-aandacht.  

 

Wanneer kun je starten?  

Je kunt ieder moment starten. De uiterste startdatum is 1 juli 2023. Laat deze kans niet liggen en plan alvast een afspraak in. We vertellen je dan graag meer over het project en bespreken hoe we jou het beste kunnen helpen met verduurzamen.    

Neem contact op met Zoë voor meer informatie en om je aan te melden:  

Plan Teams-afspraak met Zoë

 

Meer lezen over andere projecten van Greendish in de catering?   

Compass Group / Eurest

Jaarbeurs

Gemeentehuis Capelle aan den IJssel & Promen  

Provinciehuis Noord-Holland  

Green Deal Catering Overheidslocaties

 

Partners