Versnel de voedseltransitie en behaal duurzaamheidsdoelen binnen jouw regio. Greendish biedt een totaaloplossing voor het verduurzamen van het voedselaanbod. En helpt je om jouw voedselvisie in de praktijk te brengen, door de actieagenda in te vullen. We geven inzicht en er worden adviesgesprekken gevoerd met voedselaanbieders in jouw gebied. We geven de restaurants, lunchcafé's en zorginstellingen deskundig en concreet advies over verantwoord inkopen, duurzame menusamenstelling en het verminderen van voedselverspilling.
Gemeente Haarlem zet stappen richting een circulair voedselsysteem
Wist je dat Haarlem werkt aan een circulair voedselsysteem samen met lokale horeca? Acht horecalocaties werden begeleid om voedselverspilling te verminderen en duurzamer in te kopen. Dit project is onderdeel van het Cities2030-programma en het actieprogramma Circulaire Economie. Greendish gaf praktische ondersteuning en voerde metingen uit. Haarlem streeft zo naar een duurzamere toekomst voor alle inwoners.
Voedselverspilling verminderen in Bergen: hoe gemeenten BUCH ondernemingen duurzamer maakt
Wist je dat als alle Nederlandse restaurants hun voedselverspilling met slechts 10% verminderen, dit jaarlijks genoeg zou zijn om meer dan 100.000 huishoudens van eten te voorzien? Greendish hielp gemeenten de BUCH bij het zetten van de eerste stappen richting een gezondere en duurzamere gemeente.
Provincie Gelderland verduurzaamt 132 locaties
Voedselverspilling terugdringen en het aanbieden van meer plantaardige eiwitten in gerechten in plaats van dierlijke (eiwittransitie) zijn grote uitdagingen binnen het voedselaanbod in de zorg, catering en horeca. De manier waarop wij produceren en consumeren leidt tot een aanzienlijke uitstoot van broeikasgassen waaronder CO2. provincie Gelderland heeft als doel in 2050 klimaatneutraal te zijn. Greendish werd gevraagd om locaties in deze sectoren te helpen met het verduurzamen van hun voedselaanbod, met focus op het verminderen van voedselverspilling en het stimuleren van de eiwittransitie.
Gemeente Groningen verduurzaamt horeca
Wist je dat 70% van de voedselverspilling in de horeca plaatsvindt in de keuken voordat het de gast bereikt? De gemeente Groningen wil het voedselaanbod binnen de horeca verduurzamen, door enerzijds de eiwittransitie te stimuleren en daarnaast voedselverspilling te verminderen. De vraag aan Greendish om te helpen om deze doelen in de praktijk te brengen samen met horecaondernemers.
Provincie Utrecht verduurzaamt bedrijfsrestaurant
Provincie Utrecht heeft in 2020 de Green Deal Duurzame Catering ondertekend en heeft Greendish in de arm genomen om beleid om te zetten naar de praktijk. Daarmee startten we met het verduurzamen en gezonder maken van het bedrijfsrestaurant van de provincie Utrecht!
Provincie Flevoland gaat voor een duurzaam bedrijfsrestaurant
Provincie Flevoland wilde graag meer inzicht in hoe duurzaam hun bedrijfsrestaurant is. Greendish bracht dat in kaart en op basis daarvan hielpen we met praktisch advies in de keuken en hoe daarin kleine en grote stappen te zetten zijn. Lees in onderstaande case hoe we dat gezamelijk hebben aangepakt!
Gemeente Rotterdam pakt voedselverspilling in de horeca aan
Maarliefst 70% van de voedselverspilling in de horeca vindt plaats in de keuken nog voordat het eten de gast bereikt. Daarnaast wordt ook 50% van het bereidde eten weggegooid. Dit zorgt voor erg veel onnodige CO2-uitstoot. De gemeente Rotterdam vond het hoog tijd om de voedselverspilling bij horecazaken in hun gemeente te verminderen en vroeg Greendish om om hulp!
Een gezonde voedselomgeving voor de gemeente Leeuwarden
De vraag naar duurzaam en gezond voedsel vanuit de consument neemt zichtbaar toe en hier ligt een kans voor de horecaondernemer om, zonder de huidige gasten tekort te doen, een extra doelgroep aan te trekken. In opdracht van de gemeente Leeuwarden heeft Greendish samen met 12 horecaondernemers gewerkt aan een gezondere voedselomgeving voor bezoeker en bewoner uit alle lagen van de samenleving.
Gemeente Hoeksche Waard gaat voor duurzame horeca
De gemeente Hoeksche Waard heeft als doel om de horeca te verduurzamen. Naast duurzame en gezonde voeding, is voedselverspilling één van de thema's waar veel aandacht aan zal worden besteed. Samen met Greendish gingen vier horecaondernemers aan de slag met duurzaamheid. Door voedselverspilling te meten kregen de vijf horecazaken meer inzicht en bewustwording. Zo dragen ze bij aan de oplossing voor de enorme hoeveelheid voedselverspilling in Nederland.
Gemeente Alkmaar vermindert voedselverspilling in de horeca
Gemeente Alkmaar en de Provincie Noord-Holland willen de voedselverspilling verminderen in de horeca omdat voedselverspilling een groot probleem is in Nederland. Jaarlijks wordt er namelijk 2 miljard kilo voedsel verspild. De horeca is verantwoordelijk voor ongeveer 14% van deze verspilling. Het overgrote deel komt door overproductie en bordenwaste, maar ook snijverlies en koelkastmanagement zijn belangrijke factoren.
Gemeente Breda gaat voedselverspilling tegen
Diverse onderzoeken rondom voedselverspilling hebben aangetoond dat besparingen van meer dan 50% haalbaar zijn in de horeca. Dit levert horecaondernemers vaak een flinke kostenbesparing op en daarnaast dragen ze bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Gemeente Breda geeft zelf het goede voorbeeld én helpt de horeca een handje om voedselverspilling te verminderen.
Meer weten?
Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en dan neemt een van onze impact coaches die gespecialiseerd is in jouw branche contact met je op.