GELDERLAND VAN MORGEN VOOR DE HORECA

Provincie Gelderland stelt subsidie beschikbaar om het eten in jouw restaurant te verduurzamen. Dat komt goed uit, want de horeca heeft het niet makkelijk en de wens van de horecagast verandert voortdurend. Ook wordt het steeds belangrijker om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

In dit project word je door Greendish ondersteund om voedselverspilling te reduceren en/of je menu rendabel te verduurzamen op een manier die past bij jouw bedrijf. Maak gebruik van deze kans: meld je aan, en maak je bedrijf klaar voor de toekomst!   

Ben jij een horecaondernemer in Harderwijk, Druten, Wijchen, Berg en Dal of Arnhem? Goed nieuws! Jouw gemeente stelt extra subsidie beschikbaar om jouw deelname nog makkelijker te maken. Neem net als andere horecaondernemers bij jou in de buurt contact met ons op om meer te horen over de mogelijkheden.

 

Lees hier alle informatie over het project:

Open de Factsheet ‘Restaurants van Morgen’  

 

Deze restaurants doen al mee:

   

 

Wat levert het op?

Hotel Restaurant Bertram uit Bredevoort doet mee aan Gelderland van Morgen.

“De meest waardevolle zaken die we uit dit project hebben gehaald zijn; meer inzicht, betere communicatie naar de gasten en het team, beter hergebruik van voedselresten, het zelf klaarmaken van producten en gerechten, kostenbesparing én margeverbetering.” – Siebrand Miedema, gastheer bij Hotel Restaurant Bertram

Zie hier de positieve impact die zij op jaarbasis hebben gemaakt door minder voedsel te verspillen:

 

Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg doet ook mee met Gelderland van Morgen. Een bekende locatie bij wandelaars en natuurliefhebbers. Voedselverspilling is eigenaar Johannes van den Bent een doorn in zijn oog!

“Onze deelname was een goede stok achter de deur. Afvalreductie en beperken van voedselverspilling is goed voor het milieu én voor de portemonnee. Welke ondernemer kan dat in deze tijd nou negeren!” Johannes van den Bent, eigenaar van Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg

Lees hier het verhaal van Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg – Restaurant van Morgen

Zie hier de positieve impact die zij op jaarbasis hebben gemaakt door minder voedsel te verspillen:

Aanmelden

Je kunt ieder moment starten. De uiterste aanmelddatum is 31 december 2023. Laat deze kans niet liggen en plan alvast een afspraak in. We vertellen je dan graag meer over het project en bespreken hoe we jou het beste kunnen helpen met verduurzamen.    

Neem contact op met Yumi via yumi.overbeeke@greendish.com of 06 83144722.

 

Biedt jouw gemeente extra korting op het project aan? Klik hier voor meer informatie!

 

Lees hier het laatste Gelderland van Morgen nieuws  

Wat houdt het in?

 1. Intake
  Gesprek met een Greendish expert om kennis te maken en de planning en aanpak te bespreken​
 2. Nulmeting
  Laat jouw inkoop analyseren en de milieu impact hiervan berekenen​ EN/OF meet de hoeveelheid koelkast-, keuken- en bordenafval gedurende een week.
 3. Adviesgesprek met expert
  Concrete adviezen en tools op basis van de nulmeting, om jouw menu duurzamer en rendabeler te maken​ EN/OF minder voedsel te verspillen
 4. Begeleiding
  Regelmatige afstemming voor extra ondersteuning​, ruimte voor al jouw vragen!
 5. Effectmeting
  Om de gemaakte impact van de inspanningen te meten analyseren we opnieuw de milieu impact van je inkoop EN/OF  de hoeveelheid koelkast-, keuken- en bordenafval van een week.
 6. Impactrapport en certificaat
  Je ontvangt een impactrapport en certificaat met jouw resultaten.

  Iets om trots op te zijn! Dus hang deze op, of deel het op social media.

 

Zie ook de video voor meer uitleg

Doe de test!

Benieuwd hoe je er momenteel voorstaat op het gebied van voedselverspilling en de duurzaamheid van het menu? Doe de quickscan en kom erachter!

Kosten besparen en marges verbeteren

Bij de adviezen om de duurzaamheid en gezondheid van het menu te verbeteren kijken we ook naar de marges en het inkoopbeleid. Wist je dat je door verduurzaming je marges aanzienlijk kunt verbeteren en kosten kan besparen?

Hier leggen we het uit:

restaurants van morgen

 • Minder voedsel verspillen

Voedselverspilling is een directe kostenpost voor horecaondernemers. Een gemiddeld restaurant kan 28.000 tot 35.000 per jaar besparen!

minder voedselverspilling

 • Je menu verduurzamen

Denk hierbij aan het (deels) vervangen van dure dierlijke producten door goedkopere plantaardige ingrediënten. Maar ook door de portiegroottes beter aan te passen aan de wensen van jouw gasten. Zulke kleine veranderingen hebben in de regel al een groot effect op de marges. 

Plantaardig eten

 • Gasttevredenheid verhogen.

Er is steeds meer vraag naar gezond en duurzaam eten. Voor 8 op de 10 Nederlanders is vlees al geen dagelijkse kost meer. En jongeren onder de 30 jaar kiezen twee keer zo vaak voor plantaardig eten als dertigplussers. Dus blijf niet achter bij deze trend!

favoriet

Laat zien dat je groen bezig bent  

Duurzaamheid en gezondheid zijn thema’s waar veel aandacht voor is. Laat je (potentiële) gasten dan ook weten dat je meedoet met Restaurants van Morgen. We helpen je daarbij door het aanbieden van een handige toolkit vol communicatiematerialen en tips.
En wist je dat ondernemers die zich inzetten voor een duurzame wereld, doorgaans gemakkelijker personeel vinden?

Wanneer kun je starten?  

Je kunt ieder moment starten. De uiterste aanmelddatum is 1 september 2023. Laat deze kans niet liggen en plan alvast een afspraak in. We vertellen je dan graag meer over het project en bespreken hoe we jou het beste kunnen helpen met verduurzamen.    

Neem contact op met Yumi via yumi.overbeeke@greendish.com

Partners