GEMEENTE KATWIJK WERKT AAN EEN GEZONDE VOEDSELOMGEVING

Gemeente Katwijk wil een breed spectrum van voedselaanbieders (bijvoorbeeld horeca en supermarkten) structureel betrekken in het werken aan een gezonde voedselomgeving. De wens is om een lange termijn netwerk en koplopersgroep te creëren, waarbij het initiatief bij de ondernemers zelf ligt.  

Om deze koplopersgroep te creëren gaat Greendish in gesprek met een breed scala aan voedselaanbieders in Katwijk, om ze te enthousiasmeren over gezondheid met daarbij het verzoek om koploper te worden. Greendish kijkt hiervoor naar bestaande initiatieven in andere gemeenten om van te leren en door te vertalen naar Katwijk. Greendish legt op die manier de verbanden en creëert het netwerk. Ook wordt er een advies uitgebracht voor hoe gemeente Katwijk het verder kan vormgeven en de ondernemers betrokken kan houden. Ook wordt er advies uitgebracht over hoe de ondernemers hier zichtbaarheid aan kunnen geven middels bijvoorbeeld affiches, sociale media en ‘wobblers’ bij de kassa. 

 

pilot ‘Eetomgeving in en rondom vo- en mbo-scholen’

Dit project komt voort uit een eerder gezamenlijk project, namelijk: de pilot ‘Eetomgeving in en rondom vo- en mbo-scholen’ waar gemeente Katwijk, Alkmaar en Lelystad aan deelnamen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met Hanneke Rombouts:

E-mail: hanneke.rombouts@greendish.com