GROEN & GEZOND ALMERE – GEMEENTE ALMERE

De Floriade Expo 2022 bevordert de ontwikkeling van een Groen & Gezond Almere en zal een wereldpodium bieden om deze bloei te laten zien! De Floriade is een tentoonstelling die eens in de 10 jaar plaatsvindt, deze keer in Almere, waarbij iedereen kennis kan maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. In 2022 zal het thema ‘Growing Green Cities’ zijn, een thema dat perfect past bij de ambities van de Gemeente Almere. In de aanloop naar de Floriade is het belangrijk dat het voedselaanbod past binnen het thema Groen & Gezond Almere.

Een groene en gezonde stad bouwen we samen! Daarom willen Greendish, Smaackmakers en de Gemeente Almere in het project Groen & Gezond Almere samen met horecaondernemers aandacht besteden aan een gezond en duurzaam voedselaanbod in het centrum van Almere. Door te kijken wat de mogelijkheden zijn voor gerechten met minder vlees, meer groente en Flevolandse producten op de menukaart, hopen wij een reductie in CO2 te bereiken. Hierbij verliezen wij gasttevredenheid en marge niet uit het oog. Door inzichtelijk te maken wat de voordelen van een gezonder en duurzamer aanbod zijn en voedselaanbieders te ondersteunen in deze transitie, realiseren wij samen een structurele impact op het voedselaanbod en verleiden we de consument tot een duurzame en gezonde keuze.

Wat levert het op voor Almere

 • Een kans voor horecaondernemers met een gezonder en duurzamer aanbod en ondersteuning bij die transitie
 • Zichtbare en meetbare impact
 • Een verhoogd kennisniveau van horecaondernemers en hun team
 • Steun voor de horeca om te werken aan hun marge en business case
 • Het goede voorbeeld door en zichtbaarheid creëren voor gemeente Almere en haar koploperbedrijven
 • Een bijdrage aan duurzaamheidsdoelstellingen van ondernemingen en de gemeente
 • Een netwerk van betrokken horecaondernemers

GROENE & GEZONDE KEUZE CAMPAGNE

In juli, augustus en september 2021 zijn de horecaondernemers benaderd voor deelname aan het project Groen & Gezond Almere. We zijn in oktober 2021 gestart met de campagne en de begeleiding van de ondernemers. Zo staan de ondernemers klaar als de Floriade van start gaat op 14 april 2022. Het doel van Groene & Gezonde keuze is om in 2025 de betrokkenheid en tevredenheid van ondernemers, burgers en bezoekers aan Almere te hebben vergroot en stappen gemaakt te hebben naar een toekomstbestendige horeca en catering.

Samen werken we aan een lekker, gezonder en duurzamer voedselaanbod in het centrum van Almere, om zo de naam van Almere als Groen & Gezond waar te blijven maken!

groen gezond

Deelnemers

De deelnemende voedselaanbieders zijn Woodstone, Restaurant Kimono, Burger Me, Le Perron, Restaurant De Beren, Brasserij De Bergerrie, Poké Perfect, Papa John’s Pizza, Café op 2, Snackbistro, Mila Almere, Delifrance
McDonald’s Almere Centrum, Madame Jeanette, Brasserie La Maison, The Black Cockatoo, HEMA en Domino’s.

Doel 2021/2022 Groene & Gezonde keuze:

 • Een gezonder en duurzamer voedselaanbod dat beter aansluit bij de bewoners, bezoekers en Floriade-bezoekers
 • Economische kans en businessmodel voor ondernemers
 • Een duurzamer, gezonder en toekomstbestendiger aanbod in horecazaken
 • Stimulans richting gezonder en duurzamer eten

 

groen gezond

 

 

Wilt u meer weten over dit project? Neem contact met ons op!

 

 

 

 

WIL JE WETEN HOEVEEL IMPACT JIJ KAN MAKEN?

Vraag direct een gratis en vrijblijvend consult aan en leg jouw uitdagingen voor aan één van onze experts.

Boek jouw gratis consult

Wetenschappelijke en persoonlijke aanpak

Laagdrempelig, snel en concreet resultaat

Ruim 9 jaar ervaring

Multidisciplinair team