NIEUWE NASSEN-CAMPAGNE START IN ROTTERDAM

De Nieuwe Nassen-campagne gaat in de gemeente Rotterdam van start! Samen met de gemeente gaan we zorgen voor een gezondere voedselomgeving voor de bewoners en bezoekers van Rotterdam. De gemeente Rotterdam serveert samen met acht horecazaken Nieuwe Nassen-gerechten.

De Gemeente Rotterdam gaat in samenwerking met Greendish horecaondernemers een economische kans en businessmodel bieden om zo de horecaondernemers te ondersteunen in deze transitie. De Nieuwe Nassen-campagne gaat zorgen voor een gezonder en duurzamer aanbod. De vraag naar gezond en duurzaam eten groeit. Hierdoor is het nu het juiste moment om aan de slag te gaan. Met de Nieuwe Nassen-campange helpen we, samen met de gemeente, horecaondernemers om een breder publiek aan te spreken, zonder de huidige klanten tekort te doen. Greendish zal de horecaondernemingen ondersteunen bij deze transitie en ervoor zorgen dat het voedselaanbod voor iedereen gezonder en duurzamer wordt.

Aanpak

Het Nieuwe Nassen en Greendish gaan samen acht horecaondernemers intensief begeleiden te worden door Greendish in samenwerking met het Nieuwe Nassen, met een langetermijnaanpak zorgen ze voor een gezonder en duurzamer aanbod. Hierbij wordt een gezond(er) & duurzamer gerecht aan hun menu toegevoegd of wordt er een bestaand gerecht aangepast. Wij assisteren in het verduurzamen en het gezonder maken van een gerecht.

De Nieuwe Nassen-campagne wordt ondersteund met communicatiemateriaal voor de bewoners en gasten van de gemeente Rotterdam. Het communicatiemateriaal is herkenbaar aan de kenmerkende Nieuwe Nassen-logo. Het resultaat van de campagne is een onderscheidend voedselaanbod in de gemeente Rotterdam, dat voldoet aan de groeiende behoefte van bewoners en bezoekers aan gezonde en duurzame maaltijden. Verder wil de gemeente Rotterdam in samenwerking met Blue City met de Nieuwe Nassen-campagne horecaondernemers economische kansen bieden door gezonde- en duurzame gerechten op de kaart te zetten en te promoten. Tot slot wil de gemeente Rotterdam dat deze aangesloten horecaondernemers als voorbeeld dienen voor de gezonde- en bewuste verandering in de stad!

Bekijk de menukaart hier!

Logo

Wat levert het de Rotterdamse horecaondernemer op?

De wereldwijde groeiende vraag naar voedsel, klimaatverandering en nieuwe wet- en regelgeving, zoals het verbod op wegwerpplastic – vragen om veranderingen!

Wat levert het restaurants op?

  • Een gezonder en duurzamer voedselaanbod dat beter aansluit bij de bewoners, bezoekers en toeristen van de toekomst;
  • Horecaondernemers een economische kans bieden en hen te ondersteunen in die transitie;
  • Impact maken die zichtbaar en meetbaar is;
  • Kennisniveau verhogen van horecaondernemers en hun medewerkers;
  • Community en netwerk bouwen met structurele aanpak en impact;
  • Steun voor de horeca om te werken aan hun marge en financiële business case;
  • Het goede voorbeeld geven en zichtbaarheid creëren voor gemeente Rotterdam en haar koploperbedrijven.

BlueCity: surfing the new economy

BlueCity zit gevestigd in voormalig Tropicana waar pioniers van de circulaire economie zich verzamelen. 

Ondernemers met dezelfde visie vormen samen een community en trekken inmiddels wereldwijde bezoekers aan! Sinds 2015 heeft BlueCity zich ontwikkeld van leeg zwembad tot spil van de circulaire economie in zowel de stad als regio Rotterdam!

De ‘circulaire economie’ was destijds nog een hersenspinsel, ergens in de cloud en werd 5 jaar circulair bouwen werkelijkheid. Wil je meer weten over de ambities van BlueCity? Lees hier dan snel verder!

Bekijk hieronder de acht aangesloten horeca-ondernemers:

BLUECITY logo in huisstijl van Greendish voor Nieuwe Nassen-campagne

De gele kanarie: deelnemer Nieuw Nassen-campagne

Spreidt de veren en vlieg mee met De Gele Kanarie op zoektocht naar bier en spijs paradijs! De Gele Kanarie brouwt hun eigen bier en wordt er muziek gemaakt!

Met spel en vertier wordt iedereen vermaakt in De Gele Kanarie! Van het proeven van herkenbare tot bijzondere gerechten. Proef het allemaal in De Gele Kanarie!

Wilskracht: deelnemer Nieuw Nassen-campagne

Restaurant Wilskracht zit gevestigd aan het Prins Alexanderplein. Wilskracht heeft een schitterend uitzicht met zonnig terras. Hier staan genieten van goed eten en het drinken van mooie dranken hoog in het vaandel!

Casual dineren met collega’s & relaties of met familie & vrienden met oog voor service en goed eten! Wilskracht verwelkomt iedereen. Bekijk de website van Wilskracht!

Logo Wilskracht in huisstijl van Greendish

Bokaal: deelnemer Nieuw Nassen-campagne

In Bokaal staan de bierbrouwerij en flink wat leven in de brouwerij centraal! De deuren van Bokaal staan open voor iedereen: geniet van de koffie terwijl er hard wordt gewerkt tot etenstijd en sla de laptop dicht en de menukaart open. Gezelligheid staat bij Bokaal centraal. Bekijk de gezelligheid bij Bokaal online.

Logo Bokaal in huisstijl van Greendish

Dudok: deelnemer Nieuw Nassen-campagne

Dudok vormt een onderdeel van de Dudok Horeca Groep en zit  sinds 1991 een gevestigd merk in de evenementenbranche, de Nederlandse horeca en in de wereld van de patisserie!

Jong en oud geniet, winkelend tot zakelijk, studenten tot artiesten en werklozen tot aan ambtenaren. Dudok kent geen rang noch voorwaarden voor zijn gasten. Iedereen is hier welkom. Hiërarchie is onbekend bij Dudok!

Er wordt flink wat afgebakken en gekookt bij alle vestigingen van Dudok. Dit wordt met veel liefde bereidt en geserveerd. Bekijk Dudok digitaal!

 

Logo Dudok in huisstijl van Greendish

The Slaak Tribute Portfolio Hotel: deelnemer Nieuw Nassen-campagne

Het pand waarin The Slaak Rotterdam aan de Slaak is gevestigd is uitgeroepen tot rijksmonument. Tussen 1952-1954 zat -voordat het een kaalgeslagen omgeving werd- het socialistische dagblad Het Vrije Volk gevestigd in dit pand. Maar de historie van het pand en de krant gaat aanzienlijk langer terug en zo kent het pand ook belangrijke oorlogsherinneringen.

in The Slaak Rotterdam valt veel te beleven: van de jaren 50 charmes tot aan eigentijdse comfort! Logeer en geniet van de heerlijke gerechten die hier worden geserveerd.

Een Een paar jaar geleden na een verbouwing van 5 jaar, opende in 2019 weer zijn deuren. Bekijk The Slaak Rotterdam!

Logo The Slaak Rotterdam in huisstijl van Greendish voor Nieuwe Nassem-campagne

Het Nieuwe Café: deelnemer Nieuw Nassen-campagne

Het Nieuwe Instituut logo voor Nieuwe Nassem-campagne in huisstijl van Greendish

RDM Kantine: deelnemer Nieuw Nassen-campagne

Ontmoet je geliefden of collega’s onder het genot van de geur van dampende koffie bij RDM Kantine! De WiFi is sterk aanwezig en voor ieder soort gebruiker wat wils: bedrijven uit de omgeving, bezoeker, student, toerist, fietser, en natuurlijk voor de echte Rotterdammer. Van zakelijke afspraak of een overleg met je collega tot een amicale ontmoeting met kennissen. Ook is het genieten geblazen van de heerlijke gebakjes of frisse salades & broodjes die RDM Kantine serveert. Sla de digitale menukaart snel open. Bekijk wat RDM Kantine allemaal te bieden heeft!

RDM kantine in huisstijl van Greendish

Dudok in het park: deelnemer Nieuw Nassen-campagne

Dudok In Het Park is gevestigd in een monumentaal pand dat sinds 1750 al bestaat. Dudok in het park zit aan de rand van Het Park middenin de stad gevestigd met uitzicht op de Euromast. Voor romantische sferen en de hoge plafonds is het zeker een bezoekje waard!. De brasserie is geopend voor ontbijt, koffie & thee met taart, lunch en borrel. Als je geen keuze kan maken is de High Tea ook perfect om te proeven. Geniet van je thee met diverse kleine hapjes en zoetigheden terwijl je van het uitzicht geniet in Het Park! Bekijk Dudok in Het Park hier!

Wil je weten hoeveel impact jij kunt maken?

Boek nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Plan een afspraak met Yumi Overbeeke, projectleider Horeca en Retail of met Nikki van Kuijk, projectleider Zorg en Catering.