RESTAURANTS VAN MORGEN – HORECAONDERNEMERS LEIDSEBUURT

In het gebied rondom het Leidseplein en het Max Euweplein ligt een mooie kans om samen te werken aan een gezonder en duurzamer voedselaanbod. Op dit moment is het voedselaanbod overwegend toegespitst op de wensen van de toerist. Zij komen hier voor een ongezonde en snelle hap. Dit zorgt voor een voedselaanbod wat overwegend aan de ongezonde en niet-duurzame kant zit. Restaurants van Morgen wil hier verandering in brengen.

Restaurants van Morgen wil het voedselaanbod, naast dat het aantrekkelijk is voor de toerist, aantrekkelijker maken voor andere bezoekers en bewoners van Amsterdam. Door corona zie je een stijgende behoefte aan duurzaam en gezond eten bij de gast. Door samen met horecaondernemers het voedselaanbod aan te passen halen wij bezoekers en bewoners terug naar de Leidsebuurt. Hier kunnen zij terecht voor een lekker, duurzaam en gezond gerecht. Gezond voor de consument, duurzaam voor de samenleving en aantrekkelijk voor de horecaondernemer! Dit programma wordt ondersteund door onze partners Koninklijke Horeca Nederland (KHN), NVKO, de BIZ vereniging Uitgaansgebied Leidsebuurt en MKB Amsterdam.

Wat levert het jou als horecaondernemer op?

  • Communicatie en zichtbaarheid
  • Een economische kans om gezond en duurzaam weer open te gaan en ondersteuning in de transitie
  • Steun om te werken aan een verbetering van de marge (5-10% kostenbesparing) en financiële business case
  • Impact maken die zichtbaar en meetbaar is, waarmee je je kan onderscheiden (10% CO2 reductie)
  • Kennisniveau van je medewerkers verhogen
  • Community en netwerk bouwen met structurele aanpak en impact
  • Een gezonder en duurzamer voedselaanbod dat beter aansluit bij buurtbewoners, bezoekers en toeristen van de toekomst

YourChoice - voor lekker, duurzaam en gezond

Haal je lokale gast weer terug naar je zaak. Horecagasten vinden het prettig om keuzevrijheid te hebben. Het aanbod in de Leidsebuurt heeft op dit moment minder opties op het gebied van duurzame en gezonde gerechten. Ook deze optie willen we brengen in de buurt, zodat iedereen de keuze heeft om een keer wat gezonder te eten of iets te kiezen wat een minder grote impact heeft op onze planeet/leefomgeving. Greendish speelt hierop in met de YourChoice campagne voor horecaondernemers, waarbij advies gegeven wordt over een duurzaam en gezond voedselaanbod. Hierbij wordt marge zeker niet uit het oog verloren. De YourChoice campagne wordt opgezet met twee verschillende trajecten die horecaondernemers kunnen volgen. Je kan kiezen voor een intensief traject of een deelname waarin slechts één gerecht zal worden aangepast.

Intensief traject

Het intensieve traject is de meest impactvolle. Het houdt in dat we samen met jou de gehele menukaart doorlichten. Hierbij vindt een nulmeting plaats om te kijken wat de impact is van je top 5 gerechten op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. We geven advies over hoe je de impact van gerechten kunt verlagen, we meten gasttevredenheid en na de aanpassingen doen we een effectmeting om te kijken wat het traject opgeleverd heeft. We kijken daarbij ook naar de opties om de marge van de gerechten te verbeteren.

horecaondernemingen leidsebuurt

Deelnemers

De zes intensieve deelnemers zijn: de Balie, Cafe de Waard, ITA Brasserie, Café Reynders en New York Steakhouse & Pub.

De overige deelnemers zijn: chupitos, DeLaMar, Hard Rock Café, Café Americain, Grand Café Lido, Kop van Jut, La Place, Leidse Restaurants en Bar, The Pantry, The Vegan Indian, Topkapi, Febo en McDonalds.

yourchoice

Beide trajecten zijn begonnen in februari. De trajecten worden ondersteund met communicatiematerialen. Deze materialen laten zien dat jouw horecazaak meedoet en vertelt de gast waarom je meedoet en waarom dit belangrijk is. Daarnaast delen we flyers uit aan alle bewoners in de buurt waarop we de campagne aankondigen en de gasten vertellen waar ze op moeten letten om te zien welke horecazaken meedoen. Daarnaast zullen wij en onze partners verschillende social mediakanalen inzetten voor de promotie van de YourChoice campagne en deelnemende zaken.

Kortom, we wijzen potentiële gasten op de deelnemers aan de YourChoice campagne, zodat duidelijk wordt dat ze óók voor een duurzaam en gezond gerecht in de Leidsebuurt moeten zijn!

yourchoice

 

WIL JE WETEN HOEVEEL IMPACT JIJ KAN MAKEN?

Vraag direct een gratis en vrijblijvend consult aan en leg jouw uitdagingen voor aan één van onze experts.

Boek jouw gratis consult

Laagdrempelig, snel en concreet resultaat

Wetenschappelijke en persoonlijke aanpak

Ruim 9 jaar ervaring

Multidisciplinair team