DUURZAME BEDRIJFSRESTAURANTS BIJ GEMEENTE LEIDEN

Samen met DZB, Servicepunt 71 en gemeente Leiden gaan we aan de slag met het verduurzamen van de bedrijfscatering. Zij zijn al een tijdje bezig om te onderzoeken wat duurzaamheid voor hen betekent en hoe dit het beste bij de organisaties past. Wij helpen ze een stuk verder met behulp van nulmetingen en advies. 

Hiervoor voeren we op 4 cateringlocaties van gemeente Leiden een nulmeting uit. We starten met de nulmeting op 2 locaties (Stadhuis en de Admiraal Banckertweg) en een halfjaar later zijn de andere 2 locaties (Stadhuis en de Kenauweg) aan de beurt. Binnen deze nulmeting brengen we samen de volgende zaken in kaart:  

  • Voedselverspilling  
  • Menusamenstelling totaal en milieu-impact analyse van de top 5 gerechten 
  • Inkoop 
  • Gasttevredenheid   

 

Na deze nulmeting volgt een consult waarin adviezen worden gegeven om de resultaten te verbeteren. Vervolgens gaan de locaties zelfstandig aan de slag met de adviezen en interventies om zo grote stappen te zetten in het verduurzamen van de catering. Doordat ook de gasttevredenheid wordt gemeten kan er rekening worden gehouden met de wensen en behoeften van de medewerkers die hier komen eten. Zo zorgen we ervoor dat men nóg tevredener is over het aanbod na het project. 

Op naar een nóg duurzamere bedrijfscatering bij gemeente Leiden!