GEMEENTE BREDA GAAT VOEDSELVERSPILLING TEGEN

Gemeente Breda heeft als doelstelling om in 2044 CO2 neutraal te zijn. Eén van de knoppen om aan te draaien is circulariteit. De gemeente heeft de wens om de horeca in Breda te helpen verduurzamen door voedselverspilling te verminderen.  

Diverse onderzoeken rondom voedselverspilling hebben aangetoond dat besparingen van meer dan 50% haalbaar zijn in de horeca. Dit levert horecaondernemers vaak een flinke kostenbesparing op en daarnaast dragen ze bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Win win! 

Deelnemers

Gemeente Breda geeft het goede voorbeeld door eerst zelf aan de slag te gaan met voedselverspilling in het bedrijfsrestaurant op het stadskantoor. Het enthousiaste keukenteam woog gedurende een week de verspilling in de vorm van onder andere derving, restjes en bordenafval. Komende weken gaat het team aan de slag met de adviezen van Greendish om de verspilling te verminderen. Stadkantoor Breda heeft een onwijs gemotiveerd team, dus wij hebben er alle vertrouwen in dat het een mooi project zal worden met bijbehorend resultaat.

Dit heeft Friet van Riet vervolgens geïnspireerd om ook mee te doen aan het project. Hiernaast is er nog plek voor 3 andere deelnemers dus wees er snel bij! 

Nulmeting en advies

In het project wordt gestart met een nulmeting waarbij de hoeveelheid voedselverspilling wordt gemeten. Dit maakt inzichtelijk waar de aandachtspunten liggen en welke grote en kleine stappen er gezet kunnen worden om veel impact te maken. Op naar een circulair Breda! 

Meer informatie?

Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met Yumi Overbeeke van Greendish:

E-mail: yumi.overbeeke@greendish.com