ZAANSTREEK-WATERLAND EN EEN GEZONDE EN DUURZAME VOEDSELOMGEVING

GGD Zaanstreek-Waterland wil de voedselomgeving gezonder en duurzamer maken. In dit project gaan we specifiek aan de slag met de voedselaanbieders rondom twee scholen in Zaanstad Zuid, betreffende het Zuiderzee College en praktijkschool de Faam. Want een gezonde jeugd creëert een gezonde toekomst! 

Dit project is een vervolg op de pilot ‘Eetomgeving in en rondom vo- en mbo-scholen’ waar gemeente Katwijk, Alkmaar en Lelystad aan deelnamen. Voor meer informatie over dit project, klik hier. De pilot wordt momenteel opgeschaald naar meerdere plekken, waaronder Zaanstreek-Waterland.  

Er is een draaiboek ontwikkeld waar JOGG-regisseurs zelfstandig mee aan de slag kunnen. Daarnaast is er de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen van Greendish om ook de voedselaanbieders rondom de school te betrekken en te motiveren.  

Binnen dit project is Greendish gevraagd om contact op te nemen met voedselaanbieders rondom de scholen en om hen te motiveren deel te nemen aan het project. In de pilot is een aanpak ontwikkeld die helpt bij het gezonder maken van de voedselomgeving die positief ontvangen werd. Deze aanpak kan ook hier uitgerold worden. Op naar een gezonde jeugd in Zaanstreek-Waterland! 

Meer informatie?

Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met Meintje van Dijk van Greendish:

E-mail: meintje.van.dijk@greendish.com