Sustainable Menu Engineering

Steeds meer consumenten vinden gezonde en duurzame voeding belangrijk. Greendish onderzocht daarom in samenwerking met de Wageningen University and Research en het Louis Bolk instituut wat voor invloed meer groente en minder vlees op het bord heeft, dit noemen we Sustainable Menu Engineering. Een grote hoeveelheid diverse restaurants nam deel aan het onderzoek. Tijdens de onderzoeksfase werd meer groente geserveerd en minder vlees of vis. De voedselconsumptie, voedselverspilling en de gasttevredenheid werd voor- en achteraf gemeten.

 

Belangrijkste inzichten

  • Gasttevredenheid bij verandering op het bord blijft gelijk of gaat omhoog;
  • Er wordt minder vlees en meer groente gegeten;
  • Consumenten geven aan duurzamer en gezonder te willen eten;
  • Gemiddeld is de marge van een restaurant met 23% verbeterd.

RESULTATEN

Dit onderzoek laat zien dat door het aanbieden van meer groete en minder vlees, restaurants kunnen inspelen op de behoefte van de consument om te verduurzamen. Naast de winst in gasttevredenheid verbetert de marge in restaurants en wordt er veel impact gemaakt op het milieu.

 

Voedselaanbod verduurzamen

WAAROM HEBBEN WE DIT GEDAAN?

Restaurants kunnen meewerken aan het aanbieden van een gezonder en duurzamer voedselaanbod aan consumenten. Via Sustainable Menu Engineering kunnen restaurants inspelen op restaurantgasten en hen zo onbewust gezonder en duurzamer te laten eten.

 

Voedselaanbod verduurzamen

TOEKOMST

Door te onderzoeken wat de impact is van Sustainable Menu Engineering is er een beter beeld ontstaan van wat kleine aanpassingen betekenen voor het milieu en voor ondernemers. Deze resultaten gebruiken wij als basis voor onze producten en diensten. Op deze manier zorgen wij ervoor dat zowel de consument als de ondernemer tevreden is en wij samen op weg gaan naar een duurzamere en gezondere wereld.

Voedselaanbod verduurzamen
23
% meer marge
113
% meer groente
13
% minder vlees

WIL JE WETEN HOEVEEL IMPACT JIJ KAN MAKEN?

Vraag direct een gratis en vrijblijvend consult aan en leg jouw uitdagingen voor aan één van onze experts.

Boek jouw gratis consult

Ruim 9 jaar ervaring

Multidisciplinair team

Laagdrempelig, snel en concreet resultaat

Wetenschappelijke en persoonlijke aanpak