Zoë Verdaasdonk
juni 20, 2023

Gelderland van Morgen update

Gelderland van Morgen gaat als een speer! Inmiddels zitten we op 85 deelnemers verspreid over horeca, zorg en catering. Met een mooie spreiding door heel Gelderland is er een bijzondere beweging op gang om het voedselaanbod in de hele provincie te verduurzamen.

Het is nog mogelijk om je aan te melden tot 1 september 2023. Is je interesse gewekt en wil je verkennen wat de mogelijkheden zijn? Of ben je al deelnemer en wil je nog een extra locatie aanhaken? Neem contact met ons op!

Op deze pagina vind je de onlangs binnengekomen resultaten van onze deelnemers en een terugblik op de laatste Meet-Up met partners, deelnemers en andere geïnteresseerde organisaties.

Lees hier meer over het Gelderland van Morgen project  

 

Restaurant Thuis bij Fien

“Wat wij gezien hebben is dat we het enerzijds al goed doen, maar door er nóg bewuster mee bezig te zijn, je toch nog meer slagen kunt maken.”

– Kees de Louw, eigenaar Thuis bij Fien

 

 

Restaurant Het Oude Veerhuis

“Dit project was een echte eyeopener voor de zaak. Een frisse blik op de toekomst; een beeld van hoe het kan en zou moeten.”

– Monique en Jeroen Roeters, Eigenaren Restaurant Het Oude Veerhuis

 

 

Hotel Restaurant Bertram

De meest waardevolle zaken die we uit dit project hebben gehaald zijn; meer inzicht, betere communicatie naar de gasten en het team, beter hergebruik van voedselresten, het zelf klaarmaken van producten en gerechten, kostenbesparing én margeverbetering. Door ermee bezig te zijn, ga je vanzelf zien wat er gebeurt. Je hebt er zicht op, doordat je het inzicht hebt.”

– Siebrand Miedema, gastheer bij Hotel Restaurant Bertram

 

 

Woonzorgcentrum De Zeeg

“Toen de Zeeg startte met Greendish wisten we wel dat er sprake was van voedselverspilling. Die bleek per bewoner niet enorm, maar was Zeeg-breed toch best groot. Meedoen met Greendish heeft gezorgd voor meer bewustzijn en betere processen, en daarmee minder voedselverspilling. We zijn trots op dit resultaat”

– Bianca Rijnders, bestuurder van De Zeeg

 

 

Gemeente Arnhem met Appèl en De Connectie

“De gemeente Arnhem, Appèl en De Connectie hebben vorig jaar gezamenlijk als doel gesteld om het menu in ons bedrijfsrestaurant te verduurzamen en voedselverspilling tegen te gaan. Dankzij de samenwerking en alle bezoekers van het bedrijfsrestaurant zijn er goede resultaten gehaald. Dat smaakt naar meer!”

– Sanne de Kleyn, directeur van De Connectie

 

 

Terugblik Meet-Up 25 mei

Donderdagochtend 25 mei kwamen huidige- en geïnteresseerde deelnemers en partners van het programma Gelderland van Morgen bij elkaar voor de eerste Gelderland van Morgen Meet-Up van jaar 2. Deze keer waren wij te gast bij deelnemer aan ons project, Vakschool Rijn IJssel in Wageningen. Dé opleider voor onze toekomstige horeca en toerisme medewerkers en tevens deelnemer aan Catering van Morgen.

Verbinding, ontmoeting en inspiratie stonden centraal tijdens deze Meet-Up! Het delen van ervaringen van onze deelnemers, inspiratie over de korte keten en biologische producten en het leggen van nieuwe contacten met allerlei organisaties uit Gelderland die betrokken zijn bij het programma Gelderland van Morgen. Want verduurzamen, dat doen we samen!

Een breed scala aan onderwerpen kwam aan bod om aanwezigen te inspireren en activeren. We vertelden nóg meer over de resultaten van de eerste deelnemers uit de horeca, catering en zorg. Daarnaast wisselden onze koplopers hun ervaringen uit en werden beproefde tips en tricks gedeeld om zelf toe te passen, waar aanwezigen direct impact mee kunnen gaan maken. En dit alles onder het genot van een heerlijk ontbijt met vegetarische, no-waste, biologische en streekproducten.

De volgende meet-up is op 12 oktober in Arnhem. Datum en officiële uitnodiging volgen, maar markeer ‘m alvast in je agenda. Iedereen is welkom!

Interesse om mee te doen aan het project? Of ben je al deelnemer en wil je een extra locatie aanhaken? Neem dan contact op met Yumi via yumi.overbeeke@greendish.com of 06 83144722.