" alt="Café Reynders en ITA verblijden gasten met een groene en gezonde keuze" />
Greendish
maart 30, 2022

Café Reynders en ITA verblijden gasten met een groene en gezonde keuze

Vandaag in de spotlight Floris van Café Reynders, het oudste café aan het Leidseplein, en Marko van Internationale Theater Amsterdam (ITA), waar ze de theater gasten met hun wereldse gerechten verblijden. Ook deze twee chefs doen met hun restaurant mee aan het intensieve traject van de YourChoice Campagne in Amsterdam.

Om het menu gezonder en duurzamer te maken zijn ze bij Café Reynders aan de slag gegaan met het verminderen van de hoeveelheid vlees per portie, maar niet zonder iets nieuws toe te voegen. Zo zit er bij de kipsaté nu gado gado en worden er aan de hamburger extra, gezonde toppings toe gevoegd. Ook bij ITA zitten ze niet stil, de helft van het menu bestaat al uit vegetarische gerechten en ze hebben hun frietje rendang voorzien van extra groente, om op die manier de impact te verlagen en het eet plezier te verhogen. Maar het verduurzamen van het menu gaat niet op alle vlakken even makkelijk, zo zou Marko graag meer producten uit de regio willen betrekken in zijn menu.

 

Ook merken beide heren dat gasten altijd opzoek zijn naar iets speciaals als ze uit eten gaan, wat vaak toch betekent dat ze voor het grote stuk vlees of een lekker stukje vis gaan. Mensen kiezen nog altijd minder snel voor het vegetarische gerecht met veel groente, omdat ze het gevoel hebben dat ze dat thuis ook zelf kunnen maken. Wat jammer is, want wie kan er nou beter iets lekkers maken dan een Chef! Gelukkig helpt het als het verhaal wordt uitgelegd, zo vertelt Floris “Eerst zeiden de gasten en het personeel: waar zijn jullie mee bezig, maar dan leg je het uit en dan vindt iedereen het eigenlijk wel een heel goed initiatief.”. Bij ITA merken ze hetzelfde op, met iets meer uitleg worden de gerechten goed ontvangen en geven gasten aan dat ze het fijn vinden dat er aan duurzaamheid en gezondheid gewerkt wordt.

Heb je zin gekregen in een gerecht met een verhaal, stap dan vooral bij een van de heren binnen om te genieten van een heerlijk gezond en duurzaam gerecht!

Ben je benieuwd wat de impact is van jouw menu? Plan dan direct een 15-min gesprek in zodat we kennis kunnen maken!