Zoë Verdaasdonk
februari 23, 2023

Even voorstellen: Michael Salmagne de nieuwe CEO van Greendish

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Hey Michael, kan je ons wat meer over jezelf vertellen?  

Ik ben Michael, geboren in Amsterdam en ik woon nu in Haarlem samen met mijn vrouw en 3 kinderen, een hond en een poes. Ik heb altijd een liefde gehad voor koken en lekker eten. Daarnaast zijn mijn hobby’s; muziek maken, kiten, hardlopen, leuke dingen doen met mijn gezin en wandelen in de natuur met mijn hond.  

Ik heb de hotelschool in Den Haag gedaan en hierna heb ik heel lang in de horeca gewerkt. Daarna heb ik bedrijfskunde gestudeerd. Ik ben vervolgens gaan werken in de financiële dienstverlening. Daar heb ik heel veel verschillende leidinggevende rollen gehad. Vaak op commercieel vlak. Ook heb ik meerdere start- en scale-ups geleid.  

  • Wat zorgde ervoor dat je hebt gesolliciteerd op de functie van directeur bij Greendish? 

Ik wilde al heel lang mijn bijdrage leveren aan een betere wereld, zodat ik de wereld beter kan achterlaten voor mijn kinderen. Daarnaast vind ik het heel leuk om bedrijven te helpen groeien. Toen ik de functie van directeur bij Greendish langs zag komen heb ik een bericht gestuurd naar Joris om eens een keer koffie te gaan drinken. En nu zit ik hier!

  • Waar komt jouw passie voor duurzaamheid/voeding vandaan? 

Mijn passie voor duurzame en gezonde voeding komt voort uit de overtuiging dat als we zo doorgaan, we onze wereld niet goed doorgeven aan de volgende generatie(s). Als vader van 3 kinderen is die overtuiging nog sterker geworden. Ik vind dat we een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat iedereen op deze planeet toegang heeft tot gezonde en duurzame voeding om zo bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen en ook de planeet.

  • Waar heb je het meeste zin in om mee aan de slag te gaan binnen Greendish? 

Het meeste zin heb ik om samen met mijn collega’s, onze partners en klanten nieuwe projecten op te starten en daarmee heel veel impact te gaan maken. Daarnaast vind ik het leuk om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan een duurzamere en gezondere voedselproductie en consumptie. Ik hoop dat ik hier anderen mee kan inspireren zodat steeds meer mensen en organisaties zich hier ook voor in gaan zetten.  

Ik kijk er verder naar uit om de interne organisatie van Greendish te verbeteren. Het staat al goed, maar er kunnen altijd zaken beter. Tenslotte kijk ik er heel erg naar uit om mijn netwerk en mijn kennis te verbreden door nieuwe mensen met andere perspectieven te leren kennen. Kom maar op!

  • Nu zijn we toch nog benieuwd; waar is Joris naartoe en is hij nog betrokken bij Greendish? 

Joris neemt een sabbatical. Om de tijd te nemen voor zichzelf en vanuit de rust van een stap terug, te kunnen bezinnen op een betekenisvolle volgende stap. Daarnaast blijft Joris betrokken bij Greendish als aandeelhouder. Meer lees je in dit eerdere interview met Joris.