" alt="Meet the Green Team: Rosjalie" />
Marissa Heddes
juni 5, 2020

Meet the Green Team: Rosjalie

Het team van Greendish bestaat uit energieke werknemers die er vol voor gaan om de wereld duurzamer en een gezonder te maken. Elke maand stellen we iemand van het team voor om te laten zien wie er allemaal achter de schermen zitten. Hoe zijn ze bij Greendish terecht gekomen en wat houdt ze bezig?

Rosjalie, jij bent onze Implementatiecoach & Gedragspsycholoog. Waar houd jij je mee bezig in deze functie?

Ik zorg voor een goede uitvoering van onze projecten en hou me bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten/tools die het voor de horeca makkelijker maken om het voedselaanbod gezonder en duurzamer te maken.

Wat heb je hiervoor allemaal voor werk gedaan?

Bij Greendish ben ik gestart als trainee. Dat beviel zo goed dat ik daarna fulltime aan de slag ben gegaan. Daarvoor werkte ik naast mijn studie in de horeca, deed ik onderzoek en werkte ik bij een trainingsbureau.

Hoe ben je bij Greendish terecht gekomen en waarom zijn duurzaamheid en gezondheid belangrijk voor jou?

Voedselaanbod verduurzamen

Voor mijn master Psychologische Gedragsverandering ben ik hier begonnen met een stage. Na mijn stage kon ik meteen fulltime gaan werken in het Greendish Team.

De onderwerpen duurzaamheid en gezondheid zijn voor mij belangrijk. In Nederland hebben we het over het algemeen goed voor elkaar. Hierdoor is het lastig te beseffen dat de huidige manier van leven een negatieve invloed heeft op de wereld. Voor de toekomst van Nederland en voor mens, dier en de natuur. Juist omdat we het hier goed hebben, kunnen wij goed de negatieve impact op de wereld verkleinen. In het dagelijks leven heb ik hier invloed op en wil ik bijdragen aan verduurzaming van de wereld en zorgen dat gezond voedsel voor meer mensen beschikbaar is.

 

Waar ben je het meest trots op bij Greendish?

Ik ben trots dat we altijd proberen écht impact te maken en dat we met onze projecten een verandering in gang zetten. Hier werkt ons team keihard voor.

Hoe verloopt je gemiddelde dag bij Greendish tot nu toe?

Op dit moment is elke dag een beetje hetzelfde i.v.m. het coronavirus. Ik werk thuis aan onze nieuwe tools en overleg online met collega’s. Normaal gesproken wissel ik kantoordagen af met een bezoekje aan restaurants of het organiseren van workshops. Ik vind het leuk om met horecateams te praten over waar ze tegenaan lopen bij het gezonder en duurzamer maken van het aanbod en om mee te denken over oplossingen. Ik kan ook een dag helemaal opgaan in het maken van visuals achter mijn computer.

Wat is je favoriete gerecht?

Mijn favoriete gerecht? Dat vind ik moeilijk om te kiezen. Ik probeer juist zoveel mogelijk nieuwe dingen uit en heb het liefst een tafel vol met verschillende hapjes. Qua keuken ben ik gek op recepten uit het Midden-Oosten. Hier spelen groente vaak een grote rol en hebben de gerechten veel smaak door alle kruiden die worden gebruikt.

Wat doe je naast je werk bij Greendish om duurzamer te leven?

Ik eet zo duurzaam mogelijk. Dit betekent weinig dierlijke producten en veel groente en peulvruchten. Ik hou van koken en vind het leuk om nieuwe gerechten en ingrediënten uit te proberen. Het is voor mij nooit een straf geweest om duurzamer te gaan eten. Ik heb geleerd hoe ik plantaardige ingrediënten echt lekker bereid, waardoor ik vlees of vis niet mis.

Minder (ver) vliegen is wel een grotere uitdaging, aangezien ik het liefst zoveel mogelijk plekken op de wereld wil zien. Ik kom er nu steeds meer achter dat er veel mooie steden en natuur in de landen om ons heen zijn en ik vind het tof om juist die plekken te ontdekken.

Als je 1 tip mag geven aan bedrijven en consumenten om duurzamer te leven dan….?

Gewoon beginnen! Het lijkt soms een hele opgave, maar je hoeft niet opeens je hele concept of leven om te gooien. Begin met een kleine stap en ga zo steeds wat verder. De Greendish Succesformule kan hier perfecte ondersteuning in bieden!

Wil jij met kleine stapjes het voedselaanbod in jouw restaurant of cateringbedrijf verduurzamen? Vraag dan nu een gratis consult aan!