" alt="Meet the team: Robin Schouten" />
Kars
september 28, 2021

Meet the team: Robin Schouten

Ons Greendish-team bestaat uit gepassioneerde werknemers met een passie voor duurzaamheid en gezondheid. In deze rubriek stellen wij ze graag aan u voor! Deze week is het de beurt aan onze all-round trainee Robin Schouten! Ze vertelt onder andere over hoe ze bij Greendish terecht is gekomen, haar dromen en wat ze doet, naast Greendish, om duurzaam en gezond te leven. Veel leesplezier!

 

Robin, jij bent onze allround trainee. Wat houdt dat precies in en waar houd jij je mee bezig in deze functie?

Eigenlijk doe ik van alles. Ik ondersteun de andere Greendish collega’s met de verschillende projecten die op dit moment lopen, door bijvoorbeeld data van onze nulmetingen te analyseren of contact te onderhouden met voedselaanbieders die deelnemen aan één van onze campagnes. Ik help af en toe ook met productontwikkeling, door bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzochte content te creëren voor de Greendish Academy (zoals een factsheet over herkomst en lokaal voedsel).

Wat heb je gestudeerd/studeer je?

Ik ben bijna klaar met mijn MSc in Communication, Health & Life Sciences aan Wageningen University & Research. Binnen deze studie heb ik mij vooral gericht op gezonde en duurzame voeding, en hoe verschillende sociale aspecten impact hebben op hoe consumenten dit ervaren en uitvoeren.

Wat heb je hiervoor voor werk gedaan?

Wat heb ik níet gedaan?! Ik heb inmiddels al bij veel verschillende horeca tenten gewerkt, en ook bij een expat relocation bedrijf en een financiële investeringsmaatschappij. Verder heb ik een aantal losse klusjes gedaan voor de universiteit zoals het transcriberen van interviews voor grote onderzoeken.

Je werkt naast Greendish in het weekend ook nog, waar doe je dit?

Bij Tijm! Het gezelligste koffie en diner café van Utrecht. Ik werk hier in de keuken, overdag zijn we vooral druk bezig met het bereiden van alle gerechten, en in de avond staan we te knallen voor gemiddeld 100 bestellingen per avond.

Hoe ziet je gemiddelde dag bij Greendish eruit?

Ik probeer meestal naar ons kantoor in de Jaarbeurs te gaan, omdat ik merk dat ik me hier toch wel echt veel beter kan concentreren. Ook vind ik het fijn om in een inspirerende werkomgeving te zijn, bij ons in het pand zijn er veel verschillende kleine bedrijven en start-ups hard aan het werk. Meestal begin ik de dag met het checken van mijn inbox en andere platformen om te kijken wat er binnen is gekomen, en op basis van dat en eerdere taken maak ik dan een planning. Meestal is dit een mix van mailen, bellen, data checken of analyseren, de duurzaamheid van bepaalde gerechten beoordelen, en nog veel meer.

Hoe ben je bij Greendish terecht gekomen en waarom zijn duurzaamheid en gezondheid belangrijk voor jou?

Via een vacature voor een stageplek bij de universiteit ben ik hier terecht gekomen. De vacature sprak mij gelijk aan, omdat het de wetenschappelijke aspecten van duurzaam en gezond eten toepast in het ‘echte’ leven en in de horecasector. Ik wilde heel graag mijn academische kennis toepassen in de praktijk, in plaats van verder onderzoek doen zonder dat daar iets mee gebeurt, of dat het misschien niet aansluit op de praktijk.

Hoe zou jij iemand overtuigen om bij Greendish te komen werken?

Ik zou denk ik beginnen met bovenstaande redenen! Als jou dat aanspreekt, zit je hier op de goede plek. Verder is het Greendish team erg gezellig, jong, en gepassioneerd. Omdat het team nog relatief klein is, is er veel ruimte voor eigen input en invulling, en is het werk erg flexibel.

Heb je dromen die je nog wilt waarmaken?

Ik zou het éigenlijk wel heel leuk vinden om mijn eigen café of restaurant te openen, maar ik denk dat ik dit pas veel later in mijn leven zou willen doen. Ik wil eerst andere zaken helpen om duurzamer en gezonder te worden! Een andere droom is om een tijdje in een aantal verschillende landen te wonen, zoals Nieuw-Zeeland en Taiwan.

Als je voor de rest van je leven nog maar 1 gerecht mocht eten, wat zou dat zijn?

Sorry, maar deze vraag is ECHT te moeilijk! Ik kan misschien nog wel een bepaalde keuken kiezen: de Aziatische (vooral Japans, Thais en Vietnamees) is mijn favoriet.

Wat is je favoriete restaurant?

Ik probeer eigenlijk altijd naar een ander restaurant te gaan, omdat er zó veel zijn om te ontdekken. Maar een plek waar ik wel vaker naar terug ben gegaan, is Anan in Utrecht. Heerlijk Vietnamees streetfood.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik kook heel graag en experimenteer vaak met nieuwe recepten. Het liefst kook ik wel voor andere mensen, zodat ik ze kan laten proeven hoe lekker bijvoorbeeld gezondere of vegetarische recepten kunnen zijn! Verder speel ik graag tennis, en hou ik ervan om te reizen en nieuwe plekken te ontdekken.

Wat doe je, naast Greendish, om duurzaam en gezond te leven?

Eigenlijk hetzelfde antwoord als hierboven! Ik kook bijna altijd plantaardig of vegetarisch, speel tennis en doe soms ook nog eens een bootcamp in het park. Ik probeer steeds minder te verspillen en verpakkingen te gebruiken. Één van de dingen die ik hiervoor doe, is bestellen bij Pieter Pot. Hier kan je je boodschappen in glazen potten bestellen, die je gewoon weer terugstuurt als ze leeg zijn.

Als je één tip mag geven om gezonder en duurzamer te leven is dat …

Blijf positief! Elke duurzame verandering die je toepast in je gedrag of eetpatronen is er één. Volledig en perfect duurzaam leven bestaat niet, dus doe vooral wat jíj kan doen in jouw persoonlijke of werkende leven.