Een duurzame gemeente creëren, hoe doe je dat?

In Nederland hebben gemeenten zelf de mogelijkheid om bepaalde wet- en regelgeving lokaal door te voeren. Denk hierbij aan een bestemmingsplan, of projecten met betrekking tot het welzijn van de inwoners.

Hoe zorg je ervoor dat jouw gemeente koploper wordt met een duurzaam en gezond voedselaanbod? Allereerst door bij het bedrijfsrestaurant van de gemeente te beginnen. Samen met de cateraar wordt het huidige aanbod in kaart gebracht en kijken we naar de stappen die er gezet kunnen worden op korte én lange termijn om het aanbod te verduurzamen en gezonder te maken.

Daarnaast helpt Greendish gemeentes om hun inwoners en ondernemers te stimuleren en te activeren het aanbod in de voedselomgeving aan te passen. Hiermee worden mensen verleid om de duurzamere en gezondere keuze te maken. De Greendish Succesformule biedt de mogelijkheid om een plan te maken voor een duurzamere en gezondere gemeente binnen de muren van de gemeente én daarbuiten.

Waarom de Greendish Succesformule?

  • Stapsgewijs aanpassen van je voedselaanbod;
  • Minder voedselverspilling;
  • Duidelijkheid over de grootte van de impact;
  • Ervaring met het enthousiasmeren van ondernemers.

De Succesformule in het bedrijfsrestaurant

De Greendish Succesformule voor een duurzame en gezonde gemeente bestaat uit een aantal onderdelen. We beginnen met een nulmeting om de huidige status van het aanbod in het bedrijfsrestaurant in kaart te brengen. Vervolgens wordt er met behulp van strategische tools gekeken welke doelen er behaald moeten worden en hoe hier te komen, om aan het eind van het duurzaamheidstraject de gemaakte impact te kunnen meten. In het traject wordt er gebruik gemaakt van de Greendish Academy. Met behulp van de Greendish Academy worden online cursussen gevolgd, aanpassingen in het menu gemaakt en worden er kennistoetsen gemaakt. Na het afronden van de Academy krijgt de gemeente een Greendish certificaat als erkenning voor de verduurzaming en inspanning om dit te realiseren.

De Succesformule voor bedrijven en burgers met een transitieprogramma

Naast het aanpakken van het eigen bedrijfsrestaurant, helpt Greendish ook bij het verduurzamen van de voedselomgeving in jouw gemeente met behulp van transitieprogramma’s. In meer dan 8 gemeenten lopen dit soort programma’s waarin gezondheid en/of duurzaamheid bevorderen het hoofddoel heeft. Zo wordt er o.a. gewerkt aan het stimuleren van lokale producten, meer groente en minder vlees en dat er minder zout, suiker en vet op het menu staat en wordt voedselverspilling tegen gegaan. Hiermee stimuleer en activeer je jouw inwoners en ondernemers en wordt er een concrete bijdrage geleverd aan de volksgezondheid in deze gemeenten en de milieu-impact van voedsel verminderd.

Wat levert het op?

 Verbetering in je marge;
Een gemotiveerd team;
Duidelijkheid over jouw impact;
Blijvende of stijgende gasttevredenheid;
 Gemakkelijke overzichtelijke stappen;
Een online platform waar je alle informatie vindt;
Op basis van wetenschappelijke metingen en onderzoeken;
Een duidelijk doel waar je samen met je team naartoe werkt.

Wie wij helpen te verduurzamen

Persoonlijk advies
Gemeentes
Samen maken we een strategie voor het verduurzamen van jouw gemeente met concrete doelstellingen en uitdagingen.
Cateraars
Met een aangepast voedselaanbod duurzaam en gezond de toekomst in? Wij helpen je op weg.
Restaurants
Je marges verbeteren, je team motiveren en je gasten tevreden houden? Samen maken we een plan voor jouw zaak.
Corporates
Wil jij gezondere werknemers en een hogere werknemerstevredenheid? Ga dan aan de slag met het verduurzamen van je voedselaanbod.

Impact maken in jouw gemeente?

Vraag direct een gratis en vrijblijvend consult aan en leg jouw uitdagingen voor aan een van onze experts.

Boek jouw gratis consult

Ruim 9 jaar ervaring

Multidisciplinair team

Laagdrempelig, snel en concreet resultaat

Wetenschappelijke en persoonlijke aanpak

Hen hebben wij al geholpen