" alt="Vegetarische restaurantweek 2020" />
Esther Buchel
februari 3, 2020

Vegetarische restaurantweek 2020

De vraag naar vegetarische gerechten in de horeca groeit. Om in te spelen op deze trend vindt van 9-15 maart door heel Nederland De Vegetarische Restaurantweek plaats. Tijdens deze week wordt deelnemende restaurants gevraagd om te laten zien hoe smaakvol en veelzijdig vegetarisch eten buiten de deur is. Daarbij is het een mooie manier om een grotere doelgroep enthousiast te maken hiervoor. Als partner van de Vegetarische restaurantweek delen wij onze expertise met de deelnemende restaurants en helpen wij hen met hun vegetarische aanbod.

Voedselaanbod verduurzamen

Nationale week zonder vlees

De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees waarin tienduizenden Nederlanders de uitdaging aan gaan om een week geen vlees te eten. Aan deze week hangt een grote nationale campagne, waardoor heel Nederland in het teken staat van ‘minder vlees’. Dit biedt voor vegetarische restaurants de mogelijkheid om een nieuwe groep ‘flexitariërs’ aan te spreken. Een mooie kans dus voor ‘reguliere’ horecabedrijven om zichzelf van een andere kant te laten zien.

 

Welke restaurants doen er mee?

Van eetcafé tot sterrenzaak, het aanbod is divers. Zo doet restaurantketen t’ Zusje mee met al haar 27 vestigingen in Nederland. Naast ’t Zusje hebben Accor Hotels, De Bijenkorf, IKEA en Subway ook aan aangegeven deel te nemen aan De Vegetarische Restaurantweek en een verrassend vegetarisch aanbod paraat te hebben tijdens de Week Zonder Vlees. Het overzicht van alle deelnemende restaurants is te vinden op devegetarischerestaurantweek.nl.

Meld je restaurant aan!

Wil jij met jouw restaurant deelnemen aan de vegetarische restaurantweek? Meld je dan vóór 14 februari 2020 aan via deze link. Bij deelname kan een horecaondernemer ervoor kiezen om minimaal één van de vijf concepten aan te bieden:

Vegetarische snelle hap, van € 2,- tot € 6,-
Vegetarisch lunchgerecht van € 6,- tot € 10,-
Vegetarische avondmaaltijd van € 10,- tot € 15,-
Vegetarisch driegangendiner van € 20,- tot € 30,-
Luxe vegetarische lunch of diner van € 40,- tot € 50,-*

*sterrenrestaurants mogen een supplement van € 10,- rekenen.

De invulling is vrij zolang het aanbod maar origineel, smaakvol en vegetarisch is. Verder is het goed om te weten dat:

De Vegetarische Restaurantweek €50,00 administratiekosten rekent;
De reserveringen worden direct geregeld tussen gast en restaurant;
Inschrijven voor restaurants is mogelijk t/m 14 februari 2020;
De Vegetarische Restaurantweek vindt plaats van 9 t/m 15 maart 2020.

Binnen de deelnemende restaurants wordt middels een publieksstem het beste restaurant en het meest populaire gerecht gekozen. De winnaars worden de maandag na de week bekend gemaakt.

Wil jij nog verder doorgaan met het verduurzamen van het voedselaanbod in jouw restaurant? De Greendish succesformule biedt hierbij ondersteuning zodat je zelfstandig aan de slag kunt! Interesse? Neem dan contact op.